Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oterleek

Meteen energie vergelijken in Oterleek? Aan de hand van de energievergelijker vergelijk je eenvoudig alle bekende leveranciers. Voorbeelden zijn GreenChoice & Budget Energie. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Oterleek prijstechnisch het meest interessant is. Verder tref je op onze website uitgebreide informatie over topics zoals verschillende aanbieders en duurzame verwarmingsbronnen. Verder bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7585
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2196
Gemiddeld verbruik: 1.270 m3 en 2.609 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenbij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 265,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWat zijn populaire energieleveranciers in Oterleek?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Oterleek. Dit varieert van Pure Energie tot en met Engie, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 45 leveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van de leidingen van Liander. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden! Benieuwd welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oterleek is in oktober 2022? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroomstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Middels onze prijzencheck vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Oterleek, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door jouw input in de tarievenvergelijker vinden jullie gemakkelijk een energieproduct dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Oterleek

 • Vattenfall: Transparant en eerlijk
 • Essent: Hoge welkomstbonus
 • Eneco: Hoge overstapbonus
 • Greenchoice: Hoge korting
 • Budget Energie: Goede overstapkorting
 • NLE: Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Energiedirect.nl: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Engie: Engie Wijzer
 • Oxxio: Scherpe overstapkorting
 • Pure energie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Powerpeers: Goede overstapkorting
 • Delta: Goede cashback

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen oktober 2022)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Oterleek betreft Liander. Daarnaast hanteert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Alkmaar vinden we terug in gasregio 1. Dat draait uit op een bijdrage van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Oterleek

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • (Regio) nummer: 072
 • Aantal inwoners: 107615
 • Postcode: 1842
 • Lokale wijk: Zuid

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7585
 • Stroomtarief kwh: €0,2196
 • Gem. gasverbruik: 1.270 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.609 kWh
energie-vergelijken-oterleek

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Oterleek is dit gemiddeld zo’n 1.270 m3 en nog eens 2.609 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen vind je data zoals herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Oterleek, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie actie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Onder andere www.delta.nl en www.mainenergie.nl. Jouw nieuwe leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Oterleek


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan wel €270 rendement bieden. Evenwel, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder vind jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigadvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Praktisch advies 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Oterleek. In dat geval is de besparing het grootst. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Vaak worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Oterleek. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een jaarcontract krijg jij elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert de betreffende maatschappij de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Engie, NLE + Main energie. Tevens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw betreffende energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de Energiehunter tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.unitedconsumers.com, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Oterleek vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Oterleek en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oterleek

De meeste organisaties bieden op dit moment groene stroom in Oterleek. Echter zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Oterleek vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Alkmaar onderscheiden we steeds meer stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1842. In huizenbezitter in wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Oxxio prijzen.