Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oost-Graftdijk

Gemakkelijk energie vergelijken in Oost-Graftdijk? Door gebruik te maken van de Energiehunter check je supersnel alle beschikbare leveranciers als NLE & Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Oost-Graftdijk het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens check je op deze website nuttige info info over onderwerpen als overstappen en vaste of variabele tarieven. Ook geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7478
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2089
Gemiddeld verbruik: 1.171 m3 en 2.690 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire leverancierseenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 435,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWelke energieleveranciers zijn er in Oost-Graftdijk?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Oost-Graftdijk. Van Powerpeers tot aan Engie, de keuze is reusachtig groot. Vandaag tellen we ruim 40 maatschappijen. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze tool de oplossing. Nieuwsgierig welke bedrijven actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oost-Graftdijk is op dit moment? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Via de vergelijkingstool check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Oost-Graftdijk, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door filteren in de tarievenvergelijker achterhaal je gemakkelijk een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Oost-Graftdijk

 • Vattenfall: Verschillende termijnen
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Greenchoice: Verschillende termijnen
 • Budget Energie: Hoge welkomstkorting
 • NLE: Exclusieve kortingen
 • Energiedirect.nl: Exclusieve kortingen
 • Engie: Hoge cashback
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Pure energie: Goede cashback
 • Powerpeers: Handige website
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstkorting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen oktober 2022)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de kosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De huidige netbeheerder in Oost-Graftdijk heet Liander. Daarbij neemt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het toevoeren van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Alkmaar valt in de gasregio 1. Dit mondt uit in een toeslag van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Oost-Graftdijk

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • (Net) nummer: 075
 • Aantal bewoners: 107615
 • Hoofdpostcode: 1487
 • Wijk: Zuid

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7478
 • Stroomtarief kwh: €0,2089
 • Gem. gasverbruik: 1.171 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.690 kWh
energie-vergelijken-oost-graftdijk

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Oost-Graftdijk is dit gemiddeld zo’n 1.171 m3 en 2.690 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze details werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracttermijn kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij ieder abonnement vind jij info zoals type energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Oost-Graftdijk, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire leverancier gevonden? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.pure-energie.nl en www.unitedconsumers.com. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Oost-Graftdijk


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan ruim €385 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktische tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bezuinigtip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktische tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters vinden: maak een sport van het overstappen in Oost-Graftdijk. Zo betaal je het minst voor je energie. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Oost-Graftdijk. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw aankomende energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe maatschappij. Bijvoorbeeld Engie, Pure Energie of natuurlijk E-on. Bij de volgende stap neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.nle.nl, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Oost-Graftdijk vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Oost-Graftdijk en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Oost-Graftdijk

De meeste bedrijven ondersteunen op dit moment groene stroom in Oost-Graftdijk. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onjuist neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker voor “Groene Energie uit Nederland”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Oost-Graftdijk vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Alkmaar bestaan er tegenwoordig verscheidene activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1487. Wanneer je woont in wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je soms relatief goedkoop meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Noord-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Check ook Pure Energie oktober 2022.