Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zuidschermer

Op je gemak energie vergelijken in Zuidschermer? Middels onze website vind je overzichtelijk alle beschikbare energieleveranciers als bijvoorbeeld NLE en Vandebron. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Zuidschermer prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien verzamel je op Energiehunter.nl nuttige informatie informatie over zaken als o.a. energiebelastingen en de slimme meter. Daarbij verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7588
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2199
Gemiddeld verbruik: 1.196 m3 en 2.690 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 395,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWat zijn populaire energieleveranciers in Zuidschermer?

We zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Zuidschermer. Van Vandebron tot Energiedirect, de keuze is enorm. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 55 aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met het net van Liander. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Bekijken welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zuidschermer is? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze handige vergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Zuidschermer, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van jouw input in de energievergelijker ontdekt men gemakkelijk een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Zuidschermer

 • Vattenfall: Scherpe cashback
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Hoge welkomstkorting
 • Greenchoice: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Budget Energie: Goede welkomstbonus
 • NLE: Knetterscherpe tarieven
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Powerpeers: Duidelijke website
 • Delta: Met opties voor salderen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen oktober 2022)

De condities van gas & stroom leveranciers en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Zuidschermer betreft Liander. Ook rekent de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Alkmaar behoort tot gasregio 1. Dat draait uit op een aanvulling van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Zuidschermer

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • Regionummer: 0299
 • Aantal inwoners: 107615
 • Postcodegebied: 1846
 • Lokale wijk: Zuid

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7588
 • Stroomtarief kwh: €0,2199
 • Gem. gasverbruik: 1.196 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.690 kWh
energie-vergelijken-zuidschermer

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Zuidschermer ligt dit gemiddeld op 1.196 m3 en 2.690 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De genoemde zaken hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het voordeliger om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle interessante energieleveranciers. Van alle pakketten check jij specificaties met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Zuidschermer, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie aanbieder gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de leverancier. O.a. www.oxxio.nl en www.unitedconsumers.com. De gekozen energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Zuidschermer


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan ruim €325 korting realiseren. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand vind je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaartip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktisch advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Tip 5: check regelmatig de radiatoren

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Zuidschermer. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is het principe: meerjarige contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Zuidschermer. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verzorgt de toekomstige maatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare energiemaatschappij. Bedrijven als Vattenfall, Budget Energie of Vastelastenbond. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.mainenergie.nl, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lagere onkosten en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Zuidschermer vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Zuidschermer en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Zuidschermer

Het merendeel van de leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Zuidschermer. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Zuidschermer vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Alkmaar zijn er diverse acties met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1844, 1846, 1847. Als bewoner van wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je soms financieel aantrekkelijk deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 handige bespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Doorzoek informatie over Budget Energie prijzen.