Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Markenbinnen

Meteen energie vergelijken in Markenbinnen? Aan de hand van onze vergelijker tref je overzichtelijk alle erkende bedrijven als bijv. Pure Energie & Energiedirect. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Markenbinnen de laagste prijs hanteert. Verder verzamel je op Energiehunter.nl waardevolle info over topics zoals energiebelastingen en variabele of vaste tarieven. Daarnaast bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7486
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2097
Gemiddeld verbruik: 1.270 m3 en 2.636 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 255,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleveranciers zijn er in Markenbinnen?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Markenbinnen. Dat loopt van Vandebron tot Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment is het aanbod ongeveer 55 maatschappijen. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Markenbinnen is voor jouw verbruik? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze tarievencheck vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Markenbinnen, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van de keuzevakjes in de Energiehunter ontdek je eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Markenbinnen

 • Vattenfall: Hoge welkomstkorting
 • Essent: Aantrekkelijke korting
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Greenchoice: Scherpe overstapbonus
 • Budget Energie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • NLE: Exclusieve aanbiedingen
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Engie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Oxxio: Superslim besparen
 • Pure energie: Handige website
 • Powerpeers: Verschillende termijnen
 • Delta: Ook met zonnepanelen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen oktober 2022)

Het aanbod van bedrijven en de prijzen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport. De huidige netbeheerder in Markenbinnen betreft Liander. Daarbij calculeert de Gasunie separate tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar leidingnet. Gemeente Alkmaar vinden we terug in gasregio 1. Dit houdt in een aanvulling van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Markenbinnen

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • (Regio) nummer: 075
 • Aantal bewoners: 107615
 • Postcode: 1536
 • Populaire wijk: Zuid

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7486
 • Stroomtarief kwh: €0,2097
 • Gem. gasverbruik: 1.270 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.636 kWh
energie-vergelijken-markenbinnen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Markenbinnen ligt dit gemiddeld op 1.270 m3 plus 2.636 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Doorgaans kan het uit om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket vind jij gegevens m.b.t. type energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Markenbinnen, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire korting in het lijstje? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.eneco.nl en www.unitedconsumers.com. Jouw toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Markenbinnen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan soms wel €355 bonus betekenen. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op energiehunter.nl vind je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Markenbinnen. Zodanig is de besparing het grootst. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En wellicht ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Markenbinnen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw nieuwe leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Denk aan Vattenfall, Delta en ook Huismerk energie. Ook bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Via de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.nle.nl, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Markenbinnen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Markenbinnen en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Markenbinnen

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren momenteel groene stroom in Markenbinnen. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Markenbinnen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Alkmaar kennen we allerlei acties rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1536. Wanneer je woont in wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je steeds vaker zeer betaalbaar bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Eneco afsluiten in oktober 2022.