Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Driehuizen

Zonder problemen energie vergelijken in Driehuizen? Met behulp van onze website achterhaal je gemakkelijk alle beschikbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Essent en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Driehuizen voor jou de beste prijs heeft. Verder lees je via onze vergelijker praktische info over thema’s als o.a. energieproblemen en verschillende contractsoorten. Tevens bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7587
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2198
Gemiddeld verbruik: 1.183 m3 en 2.663 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 355,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn goede energieleveranciers in Driehuizen?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Driehuizen. Dat gaat van Pure Energie tot Energiedirect, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 50 energie aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke energiebedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Driehuizen is die past bij jouw verbruik? Voer snel jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een storing, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij onze handige vergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Driehuizen, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties in de vergelijkingstool achterhaal je moeiteloos een energiecontract dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Driehuizen

 • Vattenfall: Goede welkomstbonus
 • Essent: Scherpe overstapbonus
 • Eneco: Eigen account
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Budget Energie: Hoge welkomstkorting
 • NLE: Scherpe welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Online inzicht in verbruik
 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Oxxio: Scherpe cashback
 • Pure energie: Goede welkomstkorting
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Delta: Handige website

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen oktober 2022)

De producten van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Driehuizen is Liander. Tevens verwerkt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Alkmaar vinden we terug in gasregio 1. Dit komt overeen met een vergoeding van €0,00518 per M3.

Informatie over Driehuizen

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • Netnummer: 0299
 • Aantal bewoners: 107615
 • Postcodegebied: 1847
 • Veel gezochte wijk: Zuid

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7587
 • Stroomtarief kwh: €0,2198
 • Gem. gasverbruik: 1.183 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.663 kWh
energie-vergelijken-driehuizen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de standaard informatie. Onder andere grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Driehuizen is dit gemiddeld zo’n 1.183 m3 en 2.663 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze details werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Ten aanzien van looptijd kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Gewoonlijk is het voordeliger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij ieder contract achterhaal je info m.b.t. soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Driehuizen, en de eventuele korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende leverancier tegengekomen? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Bijv. www.engie.nl + www.qwint.nl. Jouw aanstaande leverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Driehuizen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan tot wel €275 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigtip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigadvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Tip 5: zet de verwarming een graadje lager

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Driehuizen. Zo betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Driehuizen. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt je geselecteerde organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de voordeligste partij. Bijvoorbeeld Oxxio, GreenChoice en Innova energie. Hierna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Via de Energiehunter achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.mainenergie.nl, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Driehuizen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Driehuizen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Driehuizen

Tal van bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Driehuizen. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit Nederland”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Driehuizen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Alkmaar kennen we diverse activiteiten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1844, 1847. Wanneer je woont in wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je steeds vaker heel gunstig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Check ook GreenChoice prijzen.