Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Starnmeer

Snel online energie vergelijken in Starnmeer? Met behulp van onze vergelijker vergelijk je snel en simpel alle relevante maatschappijen als bijvoorbeeld GreenChoice & Oxxio. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Starnmeer het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien bekijk je via de Energiehunter handige info over zaken als bijv. gastarieven en uitleg over jouw energierekening. Ook bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7479
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2090
Gemiddeld verbruik: 1.183 m3 en 2.717 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 265,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWelke energieleveranciers zijn er in Starnmeer?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Starnmeer. Van Vandebron tot en met Energiedirect, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 60 aanbieders. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Liander. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor is de energiehunter toe te passen. Nieuwsgierig welke bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Starnmeer is op dit moment? Vul hierna de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze handige vergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Starnmeer, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! D.m.v filteren in de prijzenvergelijker achterhaal je eenvoudig een energie-abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Starnmeer

 • Vattenfall: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: 24/7 Storingsdienst
 • Greenchoice: Exclusieve aanbiedingen
 • Budget Energie: Goede cashback
 • NLE: Aantrekkelijke korting
 • Energiedirect.nl: Met opties voor salderen
 • Engie: Hoge cashback
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Pure energie: Goede cashback
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Delta: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen oktober 2022)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder in Starnmeer is Liander. Eveneens heeft de Gasunie wisselende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar leidingnet. Gemeente Alkmaar vinden we terug in gasregio 1. Dit houdt in een vergoeding van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Starnmeer

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • (Net) nummer: 075
 • Aantal inwoners: 107615
 • Postcodegebied: 1488
 • Lokale wijk: Zuid

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7479
 • Stroomtarief kwh: €0,2090
 • Gem. gasverbruik: 1.183 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.717 kWh
energie-vergelijken-starnmeer

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Starnmeer is dat gemiddeld 1.183 m3 en nog eens 2.717 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Al deze zaken beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten opzichte van abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het slim om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle interessante energieleveranciers. Bij alle contracten check je informatie over type energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Starnmeer, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte prijsaanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Denk aan www.nle.nl of www.vrijopnaam.nl. Jouw aanstaande energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Starnmeer


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan ruim €285 rendement bieden. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina vind je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigadvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Starnmeer. Dan realiseer je de hoogste besparing. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms is er sprake van een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Starnmeer. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw toekomstige gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Denk aan Vattenfall, NLE en ook Main energie. Ook beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door lagere tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Starnmeer vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Starnmeer en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Starnmeer

Veel energiemaatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Starnmeer. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker weten “Groene energie uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Starnmeer vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Alkmaar kennen we verscheidene initiatievenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1488. Als bewoner van wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je wellicht heel gunstig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Ga verder naar de 5 handige bespaartips en lees info op pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Check ook GreenChoice oktober 2022.