Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Westerwolde

Eenvoudig energie vergelijken in Westerwolde? Met behulp van Energiehunter.nl vind je probleemloos alle relevante aanbieders als bijv. Powerpeers en Eneco. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Westerwolde de scherpste prijs kan bieden. Tevens tref je op deze website belangrijke informatie over thema’s als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en tips om te besparen op energie. Ook geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Westerwolde (www.westerwolde.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,728
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,212
Gemiddeld verbruik: 1.665 m3 en 2.782 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire providers gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 245,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn populaire energieleveranciers in Westerwolde?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Westerwolde. Dat loopt uiteen van NLE tot Essent, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 40 organisaties. Deze werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden! Achterhalen welke energieleveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westerwolde is die past bij jouw verbruik? Vul direct de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Via onze vergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Westerwolde, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Via jouw input in onze vergelijker vindt men moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Westerwolde

 • Vattenfall: Goede korting
 • Essent: Hoge overstapkorting
 • Eneco: Goede overstapkorting
 • Greenchoice: Duidelijke website
 • Budget Energie: Hoge overstapbonus
 • NLE: Eigen account
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Engie: Hoge cashback
 • Oxxio: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Pure energie: Goede welkomstkorting
 • Powerpeers: Vriendenbonus
 • Delta: Hoge welkomstkorting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen augustus 2021)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder in Westerwolde heet Enexis. Bovendien verwerkt de Gasunie aparte tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Westerwolde hoort bij gasregio 4. Dit mondt uit in een bijdrage van €0,00 per M3.

Facts and figures Westerwolde

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Westerwolde
 • Regionummer: 0597
 • Inwoners: 8971
 • Postcodegebied: 9698
 • Veel gezochte wijk: Bellingwolde

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,728
 • Stroomtarief kwh: €0,212
 • Gem. gasverbruik: 1.665 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.782 kWh
energie-vergelijken-westerwolde

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Westerwolde is dat gemiddeld 1.665 m3 en 2.782 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. De data die je invult zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen loont het om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle populaire maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen tref je info m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Westerwolde, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte leverancier gevonden? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energieleverancier. Zoals www.engie.nl + www.mainenergie.nl. Jouw aanstaande energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Westerwolde


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan ruim €290 opleveren. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters tref je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaaradvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktische tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bespaartip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Westerwolde. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Westerwolde. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt jouw aankomende leverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Bedrijven als Vattenfall, Pure Energie of natuurlijk Anode energie. Tevens kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie nieuwe aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Middels Energiehunter.nl ontdek je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.powerpeers.nl, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Westerwolde vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Westerwolde en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Westerwolde

Tal van maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Westerwolde. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Westerwolde vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Westerwolde bestaan er tegenwoordig allerlei projectenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9698. In wijk Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten kan je soms vrij voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Groningen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bezoek ook Vattenfall afsluiten in augustus 2021.


Alle plaatsen in deze gemeente