Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Veendam

Eenvoudig energie vergelijken in Veendam? Geholpen door deze website check je gemakkelijk alle grote energiebedrijven zoals NLE en Energiedirect. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Veendam voor jou de beste prijs heeft. Bovendien bekijk je via onze vergelijker bruikbare informatie over zaken als tarieven van energie * gas en salderen. Daarnaast vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Veendam (www.veendam.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2021€0,727
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2021€0,211
Gemiddeld verbruik: 1.648 m3 en 2.754 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenbij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 475,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn de beste energieleveranciers in Veendam?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Veendam. Van Budget Energie tot aan Essent, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag zijn het zo’n 55 aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het net van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiehunter toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Veendam is? Voer direct de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een storing, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energievergelijker achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Veendam, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door keuzes in onze vergelijker checkt men simpel en snel een abonnement dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Veendam

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Essent: Scherpe cashback
 • Eneco: Goede cashback
 • Greenchoice: Goede overstapkorting
 • Budget Energie: Goede cashback
 • NLE: Transparant en eerlijk
 • Energiedirect.nl: Verschillende termijnen
 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Oxxio: Diverse looptijden
 • Pure energie: Groene energie uit Nederland
 • Powerpeers: Ook flexibele prijzen
 • Delta: Je kiest zelf de bron

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2021)

De producten van gas en stroom bedrijven en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Veendam is Enexis. Bovendien hanteert de Gasunie individuele tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Veendam vinden we terug in gasregio 4. Dat resulteert in een verhoging van €0,00 per M3.

Stats & Facts Veendam

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Veendam
 • (Regio) nummer: 0598
 • Aantal inwoners: 27467
 • Postcode: 9641
 • Populaire wijk: Veendam-kern

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,727
 • Stroomtarief kwh: €0,211
 • Gem. gasverbruik: 1.648 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.754 kWh
energie-vergelijken-veendam

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Veendam is dit gemiddeld zo’n 1.648 m3 plus 2.754 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Met betrekking tot contractduur heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het slim om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen achterhaal je data als soort stroom/gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Veendam, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante korting beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van het energiebedrijf. O.a. www.pure-energie.nl of www.eon.nl. De nieuwe energieleverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Veendam


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juni 2021 kan wel €275 voordeel geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand lees jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Advies 1: nemen van led verlichting
 • Praktische tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaartip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaaradvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Advies 5: Houd de brievenbus dicht

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Veendam. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2021 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Veendam. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt jouw aanstaande energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste aanbieder. Bedrijven als Eneco, Budget Energie en ook Clean energie. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de Energiehunter tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.anode.nl, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lage kosten en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Veendam vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Veendam en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Veendam

Bijna alle energiemaatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Veendam. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer dan een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Veendam vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Veendam zien we steeds meer acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9640, 9641, 9642, 9644, 9645, 9646. In de buurt van wijk Veendam-kern, Veendam-buitengebied, Wildervank kan je soms zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Groningen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Essent afsluiten in juni 2021.


Alle plaatsen in deze gemeente