Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Tynaarlo

Snel online energie vergelijken in Tynaarlo? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je moeiteloos alle erkende aanbieders als bijv. Powerpeers & Vandebron. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Tynaarlo het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vergaar je via de Energiehunter uitgebreide informatie over items als o.a. energiebelastingen en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tynaarlo (www.tynaarlo.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,723
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,217
Gemiddeld verbruik: 1.693 m3 en 2.989 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersonder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 245,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Tynaarlo?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Tynaarlo. Dat loopt van Vandebron tot en met Oxxio, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment is het aanbod ongeveer 55 maatschappijen. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context biedt onze tool de oplossing. Weten welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tynaarlo is die past bij jouw verbruik? Geef snel de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! D.m.v onze tarievencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Tynaarlo, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Middels jouw input in de energievergelijker zoek je verrassend eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Tynaarlo

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Scherpe overstapkorting
 • Greenchoice: Handige website
 • Budget Energie: Scherpe korting
 • NLE: Eerlijk over groen
 • Energiedirect.nl: Uitstekende klantenservice
 • Engie: Duidelijke website
 • Oxxio: Scherpe overstapbonus
 • Pure energie: Goede klantenservice
 • Powerpeers: Online inzicht in verbruik
 • Delta: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de energiekosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Tynaarlo is Enexis. Tevens hanteert de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Tynaarlo vinden we terug in gasregio 4, 8. Dit mondt uit in een verhoging van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Stats & Facts Tynaarlo

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Tynaarlo
 • (Net) nummer: 0592
 • Aantal bewoners: 32804
 • Centrale postcode: 9482
 • Wijk: Zuidlaren

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,723
 • Stroomtarief kwh: €0,217
 • Gem. gasverbruik: 1.693 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.989 kWh
energie-vergelijken-tynaarlo

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Tynaarlo ligt dit gemiddeld op 1.693 m3 en 2.989 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het een goed idee om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle populaire energieleveranciers. Van elk contract bekijk je voorwaarden zoals herkomst energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Tynaarlo, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.vattenfall.nl en ook www.fenor.nl. De gekozen leverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Tynaarlo


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €290 bonus betekenen. Desondanks, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigadvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaartip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bezuinigadvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van Energiehunter.nl adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Tynaarlo. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En misschien beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is het principe: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Tynaarlo. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je betreffende gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere Oxxio, GreenChoice + E-on. Bij de volgende stap beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door Energiehunter.nl bekijk je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.fenor.nl, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Tynaarlo vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Tynaarlo en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Tynaarlo

Het merendeel van de aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Tynaarlo. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Tynaarlo vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Tynaarlo bestaan er tegenwoordig nogal wat stappen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9482. Als inwoner van wijk Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen kan je vaak financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Drenthe net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Essent pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente