Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Midden-Drenthe

Gemakkelijk energie vergelijken in Midden-Drenthe? Dankzij de Energiehunter achterhaal je gemakkelijk alle bekende aanbieders. Je kunt denken aan Nuon & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Midden-Drenthe de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast check je op Energiehunter.nl waardevolle informatie over thema’s als gastarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Midden-Drenthe (www.middendrenthe.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) april 2021€0,720
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2021€0,214
Gemiddeld verbruik: 1.642 m3 en 3.206 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 455,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleveranciers zijn er in Midden-Drenthe?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Midden-Drenthe. Dat loopt van Pure Energie tot en met Energiedirect, er zijn opties bij de vleet. In april 2021 heb je de keuze uit zo’n 60 maatschappijen. Deze maatschappijen lopen allemaal via de leidingen van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Weten welke maatschappijen actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Midden-Drenthe is in april 2021? Vul hieronderde benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Nederlander een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels de energiehunter vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Midden-Drenthe, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties in de energievergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Midden-Drenthe

 • Nuon: Ook korting voor huidige klanten
 • Essent: Duidelijke facturen
 • Eneco: Scherpe overstapbonus
 • Greenchoice: Scherpe welkomstkorting
 • Budget Energie: Online account
 • NLE: Transparant en eerlijk
 • Energiedirect.nl: Beste klantadviseurs
 • Engie: Goede cashback
 • Oxxio: Eenvoudig verbruik inzien
 • Pure energie: Grip op verbruik en de kosten
 • Powerpeers: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Delta: Hoge overstapbonus

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2021)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder in Midden-Drenthe is Enexis. Eveneens rekent de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Midden-Drenthe hoort bij gasregio 4, 8. Dit komt overeen met een vergoeding van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Stats & Facts Midden-Drenthe

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Midden-Drenthe
 • Regionummer: 0593
 • Bewoners: 33450
 • Hoofdpostcode: 9433
 • Populaire wijk: Beilen

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,720
 • Stroomtarief kwh: €0,214
 • Gem. gasverbruik: 1.642 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.206 kWh
energie-vergelijken-midden-drenthe

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Midden-Drenthe ligt dit gemiddeld op 1.642 m3 en 3.206 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans kan het uit om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder contract achterhaal jij info met betrekking tot herkomst energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Midden-Drenthe, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte aanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Denk aan www.energiedirect.nl en www.unitedconsumers.com. Jouw toekomstige maatschappij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Midden-Drenthe


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in april 2021 kan ruim €390 bonus betekenen. Evenwel, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand check jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: kouder douchen
 • Tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigadvies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktische tip 5: check regelmatig de radiatoren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van Energiehunter.nl vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Midden-Drenthe. Dan bespaar je het meeste geld. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2021 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En vaak is er sprake van een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is de stelregel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Midden-Drenthe. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt de betreffende leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, NLE of UnitedConsumers. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw betreffende energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de Energiehunter bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.nuon.nl, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Midden-Drenthe vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Midden-Drenthe en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Midden-Drenthe

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Midden-Drenthe. Toch zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval het filter “100% groene stroom uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Midden-Drenthe vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Midden-Drenthe kennen we verscheidene acties rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9433. In de buurt van wijk Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek kan je vaak zeer betaalbaar meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Drenthe de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Doorzoek informatie over Vandebron.


Alle plaatsen in deze gemeente