Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Assen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Assen? Dankzij de energievergelijker vind je moeiteloos alle grote energie aanbieders. Je kunt denken aan Powerpeers en Vandebron. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Assen prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je op onze website nuttige info info over thema’s als bijv. de netbeheerder en salderen. Bovendien vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Assen (www.assen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,712
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,206
Gemiddeld verbruik: 1.659 m3 en 2.959 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 300,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Assen?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Assen. Dit loopt van Budget Energie tot bijvoorbeeld Vattenfall, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 40 energie aanbieders. Deze werken uitsluitend met het netwerk van Enexis. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Assen is voor jouw situatie? Voer vlug de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze vergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Assen, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Door middel van jouw input in de Energiehunter vinden jullie gemakkelijk een energie-abonnement dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Assen

 • Vattenfall: Eigen mobiele app
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Toon; slim besparen
 • Greenchoice: Scherpe overstapbonus
 • Budget Energie: Ook met zonnepanelen
 • NLE: Met opties voor salderen
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapbonus
 • Engie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Oxxio: Scherpe welkomstbonus
 • Pure energie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Powerpeers: Eigen account
 • Delta: Hoge overstapkorting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen december 2023)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de tarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Assen betreft Enexis. Daarbij neemt de Gasunie aparte tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Assen valt in de gasregio 4, 8. Dit houdt in een vergoeding van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Stats & Facts Assen

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Assen
 • Regionummer: 0592
 • Bewoners: 67061
 • Centrale postcode: 9401
 • Wijk: Assen

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,712
 • Stroomtarief kwh: €0,206
 • Gem. gasverbruik: 1.659 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.959 kWh
energie-vergelijken-assen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de standaard informatie. Onder andere het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Assen ligt dit gemiddeld op 1.659 m3 en nog eens 2.959 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Veelal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle beschikbare energieleveranciers. Van elk abonnement lees je gegevens zoals type stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Assen, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele aanbieder tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.nle.nl en ook www.unitedconsumers.com. De gekozen energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Assen


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in december 2023 kan tot wel €260 besparen. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktisch advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze experts zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Assen. In dat geval ben je het voordeligst uit. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is de stelregel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Assen. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt jouw aanstaande energie-organisatie de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies de beste of voordeligste leverancier. Denk aan Eneco, GreenChoice + Energie VanOns. Daarna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door Energiehunter.nl vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.budgetenergie.nl, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Assen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Assen en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Assen

Veel energieleveranciers bieden ondertussen groene stroom in Assen. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan het filter “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Assen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Assen kennen we diverse projectenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9400, 9401, 9402, 9403, 9404, 9405, 9406, 9407, 9408, 9489. Als inwoner van wijk Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Drenthe hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bekijk info van Vattenfall.


Alle plaatsen in deze gemeente