Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Noordenveld

Meteen energie vergelijken in Noordenveld? Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je gemakkelijk alle erkende leveranciers als bijv. Essent en Engie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Noordenveld de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast check je via de energievergelijker handige informatie over zaken zoals de overstapservice en variabele of vaste tarieven. Tevens geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Noordenveld (www.gemeentenoordenveld.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,721
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,215
Gemiddeld verbruik:1.659 m3 en 2.928 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 440,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn de beste energieleveranciers in Noordenveld?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Noordenveld. Dit varieert van Pure Energie tot aanbieders zoals Eneco, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 60 leveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Enexis. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor is de energiehunter toe te passen. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Noordenveld is? Geef gelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze vergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Noordenveld, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filters in de tarievenvergelijker checkt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Noordenveld

 • Nuon: Goede overstapkorting
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Handige website
 • Greenchoice: Goede korting
 • Budget Energie: Contact via chat
 • NLE: Altijd scherpe acties
 • Energiedirect.nl: Goede klantenservice
 • Engie: Goede klantenservice
 • Oxxio: Altijd bereikbaar
 • Pure energie: Online grip op je kosten
 • Powerpeers: Hoge korting
 • Delta: 100% groene stroom uit Zeeland

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen december 2019)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder in Noordenveld betreft Enexis. Daarnaast gebruikt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Noordenveld hoort bij gasregio 4, 8. Dat resulteert in een vergoeding van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Noordenveld

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Noordenveld
 • (Regio) nummer: 0592
 • Aantal inwoners: 31039
 • Postcodegebied: 9335
 • Veel gezochte wijk: Roden

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,721
 • Stroomtarief kwh: €0,215
 • Gem. gasverbruik: 1.659 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.928 kWh
energie-vergelijken-noordenveld

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Dat betreft omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Noordenveld is dit gemiddeld zo’n 1.659 m3 en 2.928 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Betreffende looptijd kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Meestal kan het uit om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle populaire aanbieders van energie. Van alle contracten tref je gegevens over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Noordenveld, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een mooie kortingsactie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de maatschappij. Bijv. www.nuon.nl en ook www.energieflex.nl. De door jou gekozen aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Noordenveld


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan ruim €335 bonus betekenen. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hierna bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaartip 3: sloffen dragen in huis.
 • Advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktische tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Noordenveld. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms is er sprake van een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Noordenveld. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert je toekomstige leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, NLE of natuurlijk Energieflex. Ook kies je de startdatum van het abonnement. Jouw aankomende gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Dankzij deze website bekijk je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.anode.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Noordenveld vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Noordenveld en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Noordenveld

De meeste bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Noordenveld. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan de optie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Noordenveld vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Noordenveld zijn er allerlei stappen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9335. Wanneer je woont in wijk Roden, Roden, Norg, Norg, Peize kan je soms relatief goedkoop meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Drenthe eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Powerpeers.


Alle plaatsen in deze gemeente