Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Opsterland

Zonder problemen energie vergelijken in Opsterland? Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl vind je eenvoudig alle beschikbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Delta & Eneco. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Opsterland de laagste prijs hanteert. Verder vergaar je op deze website uitgebreide informatie over topics als o.a. energieproblemen en uitleg over jouw energierekening. Ook vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Opsterland (www.opsterland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,721
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,235
Gemiddeld verbruik:1.504 m3 en 2.534 kwh
Populaire aanbiederNuon

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire providers naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 260,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Opsterland?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Opsterland. Dat loopt uiteen van GreenChoice tot en met Nuon, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel zijn het zo’n 45 providers. Deze werken allemaal op basis van het net van Liander. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze vergelijker gebruiken. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opsterland is die past bij jouw verbruik? Vul snel de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Nederlander een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energiehunter tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Opsterland, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. D.m.v filters in de tarievenvergelijker achterhalen jullie eenvoudig een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Opsterland

 • Nuon: Transparante prijzen
 • Essent: Eigen energiepakket samenstellen
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Greenchoice: Diverse looptijden
 • Budget Energie: Handige website
 • NLE: Inzicht in energiegebruik
 • Energiedirect.nl: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Engie: Verschillende termijnen
 • Oxxio: Oxxio App voor mobiel
 • Pure energie: Uitstekende klantenservice
 • Powerpeers: Goede klantenservice
 • Delta: Aantrekkelijke cashback

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen december 2019)

De producten van energieleveranciers en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder in Opsterland betreft Liander. Ook rekent de Gasunie separate tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar leidingnet. Gemeente Opsterland vinden we terug in gasregio 4. Dit houdt in een toeslag van €0,00 per M3.

Stats & Facts Opsterland

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Opsterland
 • (Net) nummer: 0516
 • Bewoners: 29830
 • Hoofdpostcode: 9241
 • Lokale wijk: Gorredijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,721
 • Stroomtarief kwh: €0,235
 • Gem. gasverbruik: 1.504 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.534 kWh
energie-vergelijken-opsterland

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit zijn samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Opsterland gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.504 m3 + 2.534 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Betreffende prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het slim om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement vind je data over herkomst van stroom en gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Opsterland, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende kortingsactie tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de website van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.nle.nl of natuurlijk www.vrijopnaam.nl. De nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Opsterland


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan tot wel €285 korting realiseren. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaaradvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigadvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van Energiehunter.nl zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Opsterland. Daarna ben je het voordeligst uit. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Opsterland. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal regelt de nieuwe energiemaatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste leverancier. Bedrijven als Nuon, NLE of HVC. Daarnaast neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij onze vergelijker tref je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.powerpeers.nl, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Opsterland vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Opsterland en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Opsterland

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Opsterland. Echter kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor zeker voor “Groene stroom uit Nederland”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Opsterland vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Opsterland bestaan er nogal wat activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9240, 9241. In en rondom wijk Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen kan je wellicht heel gunstig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Friesland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Pure Energie contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente