Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ferwerderadiel

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ferwerderadiel? Aan de hand van Energiehunter.nl doorzoek je moeiteloos alle interessante aanbieders als bijvoorbeeld Essent en Engie. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Ferwerderadiel de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vergaar je op deze website bruikbare info over zaken als tarieven en salderen. Verder komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Ferwerderadiel (www.ferwerderadiel.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,716
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,230
Gemiddeld verbruik:1.566 m3 en 2.666 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende organisaties eenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 415,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn de beste energieleveranciers in Ferwerderadiel?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Ferwerderadiel. Van Budget Energie tot Nuon, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 55 providers. Zij lopen allemaal via het netwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ferwerderadiel is voor jouw situatie? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Middels de vergelijkingstool vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Ferwerderadiel, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door middel van filters in de prijzenvergelijker bekijkt men probleemloos een energie-abonnement dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ferwerderadiel

 • Nuon: Ook voor stadswarmte
 • Essent: Inzicht in verbruik
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Greenchoice: Eenvoudig verbruik inzien
 • Budget Energie: Aantrekkelijke cashback
 • NLE: Energie in begrijpelijke taal
 • Energiedirect.nl: Transparante prijzen
 • Engie: Aantrekkelijke cashback
 • Oxxio: Goede korting
 • Pure energie: Verschillende termijnen
 • Powerpeers: Altijd scherpe acties
 • Delta: Hoge overstapbonus

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen december 2019)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Ferwerderadiel heet Liander. Bovendien hanteert de Gasunie aparte tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Ferwerderadiel behoort tot gasregio 4. Dit mondt uit in een aanvulling van €0,00 per M3.

Feiten over Ferwerderadiel

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Ferwerderadiel
 • Regionummer: 0519
 • Aantal bewoners: 8701
 • Postcodegebied: 9112
 • Veel gezochte wijk: Bouwstreek

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,716
 • Stroomtarief kwh: €0,230
 • Gem. gasverbruik: 1.566 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.666 kWh
energie-vergelijken-ferwerderadiel

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Ferwerderadiel is dat gemiddeld 1.566 m3 plus 2.666 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle erkende energiebedrijven. Van alle contracten zoek je data over type stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Ferwerderadiel, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele leverancier gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Onder andere www.delta.nl en ook www.hvcgroep.nl. De nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Ferwerderadiel


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan meer dan €315 winst geven. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaaradvies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigadvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Ferwerderadiel. Dan ben je het voordeligst uit. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Ferwerderadiel. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert je aankomende energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en neem de beste energieaanbieder. Onder andere Nuon, Pure Energie + Allure energie. Ook neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie betreffende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.nl bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.unitedconsumers.com, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ferwerderadiel vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ferwerderadiel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Ferwerderadiel

Veel maatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Ferwerderadiel. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de selectie “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Ferwerderadiel vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Ferwerderadiel kennen we allerlei acties met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9111, 9112. In huizenbezitter in wijk Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02 kan je soms heel gunstig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Friesland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Nuon contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente