Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Marum

Meteen energie vergelijken in Marum? Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl vergelijk je overzichtelijk alle grote energieleveranciers als o.a. Pure Energie & Eneco. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Marum voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast vergaar je op Energiehunter.nl waardevolle informatie over onderwerpen als de overstapservice en salderen. Tevens komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Marum (www.marum.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,720
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1.536 m3 en 2.838 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 265,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn goede energieleveranciers in Marum?

Wij zien best veel energieleveranciers voorhanden in Marum. Dat loopt van Budget Energie tot bijvoorbeeld Essent, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik zijn het zo’n 40 organisaties. Deze aanbieders werken uitsluitend met het net van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marum is op dit moment? Vul snel jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt elke Nederlander een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Dankzij de energietarievenvergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Marum, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Dankzij filteren in de Energiehunter ontdekt men verrassend eenvoudig een energiecontract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Marum

 • Vattenfall: Scherpe overstapbonus
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Greenchoice: Slim besparen in de app
 • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • NLE: Transparante prijzen
 • Energiedirect.nl: 100% Wind
 • Engie: Hoge cashback
 • Oxxio: Aantrekkelijke cashback
 • Pure energie: Altijd scherpe acties
 • Powerpeers: Eigen energiedashboard
 • Delta: Ook met zonnepanelen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders service verlenen. Elke netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Marum is Enexis. Bovendien neemt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar netwerk. Gemeente Marum vinden we terug in gasregio 4. Dat resulteert in een verhoging van €0,00 per M3.

Cijfers en feiten Marum

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Marum
 • Regionummer: 0594
 • Inwoners: 10305
 • Centrale postcode: 9363
 • Wijk: Marum

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,720
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1.536 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.838 kWh
energie-vergelijken-marum

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Onder andere het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Marum bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.536 m3 en 2.838 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. In algemene zin is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een tabel met alle mogelijke energiebedrijven. Bij elk pakket check je gegevens zoals type stroom/gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Marum, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een mooie korting tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energieleverancier. Denk aan www.vandebron.nl + www.mainenergie.nl. De betreffende aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Marum


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €270 korting realiseren. Echter, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Tip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Marum. Daarna is de besparing het grootst. Echter, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Marum. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw aanstaande organisatie het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Bijv. Oxxio, Delta of Energie VanOns. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Je aankomende leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.nl, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Marum vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Marum en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Marum

Een groot deel van de leveranciers ondersteunen inmiddels groene stroom in Marum. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Kies dan een filter voor “Groene stroom uit Nederland”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Marum vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Marum kennen we diverse plannen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9363. In en rondom wijk Marum, De Wilp kan je vaak zeer betaalbaar meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Groningen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Oxxio februari 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente