Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Borger-Odoorn

Op je gemak energie vergelijken in Borger-Odoorn? Dankzij Energiehunter.nl ontdek je moeiteloos alle interessante energieleveranciers als o.a. GreenChoice en Energiedirect. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Borger-Odoorn voor jou de beste prijs heeft. Tevens bekijk je op deze website uitgebreide informatie over items als bijv. energiebelastingen en info over een energieneutrale woning. Verder verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Borger-Odoorn (www.borger-odoorn.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,714
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,208
Gemiddeld verbruik: 1.693 m3 en 3.020 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenvergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Enorme besparingen tot wel € 340,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn goede energieleveranciers in Borger-Odoorn?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Borger-Odoorn. Dit loopt van NLE tot bijvoorbeeld Engie, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel kun je kiezen uit circa 55 energieleveranciers. Zij werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context is de energiehunter toe te passen. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Borger-Odoorn is voor jouw verbruik? Geef hierna de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze tarievencheck check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Borger-Odoorn, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v de keuzevakjes in de Energiehunter achterhalen jullie probleemloos een energieproduct dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Borger-Odoorn

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Hoge welkomstbonus
 • Greenchoice: Altijd bereikbaar
 • Budget Energie: Verschillende termijnen
 • NLE: Handige website
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke korting
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Online grip op je kosten
 • Pure energie: Altijd bereikbaar
 • Powerpeers: Vriendenbonus
 • Delta: Altijd bereikbaar

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen september 2021)

De producten van energieleveranciers en de energiekosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Borger-Odoorn heet Enexis. Bovendien calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Borger-Odoorn behoort tot gasregio 4, 8. Dat betekent een verhoging van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Stats & Facts Borger-Odoorn

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Borger-Odoorn
 • Netnummer: 0599
 • Inwoners: 25371
 • Centrale postcode: 9531
 • Lokale wijk: Borger

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,714
 • Stroomtarief kwh: €0,208
 • Gem. gasverbruik: 1.693 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.020 kWh
energie-vergelijken-borger-odoorn

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Borger-Odoorn gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.693 m3 & 3.020 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze details bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft contracten kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het gunstiger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle pakketten vind jij voorwaarden zoals oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Borger-Odoorn, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige kortingsactie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de leverancier. Bijv. www.greenchoice.nl of www.eon.nl. Jouw nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Borger-Odoorn


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan in sommige gevallen wel €300 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaaradvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaartip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigtip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van Energiehunter.nl adviseren: maak een sport van het overstappen in Borger-Odoorn. Daarna is de besparing het grootst. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Borger-Odoorn. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verwerkt de gekozen gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Onder andere Essent, Delta + Vrijopnaam. Bij de volgende stap beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze vergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.budgetenergie.nl, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Borger-Odoorn vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Borger-Odoorn en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Borger-Odoorn

Bijna alle energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Borger-Odoorn. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ten onrechte “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “100% groene stroom uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Borger-Odoorn vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Borger-Odoorn zijn er steeds meer initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9530, 9531. Als inwoner van wijk Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond kan je vaak tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Drenthe de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Energiedirect.


Alle plaatsen in deze gemeente