Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Buinen

Eenvoudig energie vergelijken in Buinen? Middels onze website vergelijk je moeiteloos alle beschikbare maatschappijen als bijv. Pure Energie en Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Buinen voor jou de beste prijs heeft. Bovendien verzamel je op onze website praktische info over thema’s als energiebelastingen en tips om te besparen op energie. Daarnaast vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Borger-Odoorn (www.borger-odoorn.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2021€0,7230
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2021€0,2248
Gemiddeld verbruik: 1.659 m3 en 3.174 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 465,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Buinen?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Buinen. Dit loopt van Delta tot een speler als Energiedirect, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik zijn het zo’n 60 maatschappijen. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het net van Enexis. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze tool de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Buinen is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Middels onze vergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Buinen, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Middels jouw input in de energievergelijker check jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Buinen

 • Vattenfall: Ook modelcontracten
 • Essent: Scherpe korting
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Budget Energie: Meerdere contracten
 • NLE: Scherpe welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Goede overstapbonus
 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Pure energie: Exclusieve kortingen
 • Powerpeers: 100% duurzaam, geen kolen
 • Delta: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen oktober 2021)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de kosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Buinen is Enexis. Daarnaast rekent de Gasunie separate tarieven per regio voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Borger-Odoorn is ingedeeld in gasregio 4, 8. Dat betekent een verhoging van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Informatie over Buinen

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Borger-Odoorn
 • Regionummer: 0599
 • Aantal inwoners: 25371
 • Centrale postcode: 9528
 • Veel gezochte wijk: Borger

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7230
 • Stroomtarief kwh: €0,2248
 • Gem. gasverbruik: 1.659 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.174 kWh
energie-vergelijken-buinen

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Buinen is dit gemiddeld zo’n 1.659 m3 en 3.174 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze factoren hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Aangaande contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Vaak is het gunstiger om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij alle contracten achterhaal jij specificaties m.b.t. herkomst van stroom en gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Buinen, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige aanbieder tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.eneco.nl of natuurlijk www.huismerkenergie.nl. De nieuwe energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Buinen


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2021 kan wel €320 besparen. Toch, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.nl lees jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaaradvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktische tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Tip 5: neem een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Buinen. Zo is de besparing het grootst. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in oktober 2021 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En vaak krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Buinen. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt jouw nieuwe organisatie het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste energieaanbieder. Onder andere Energiedirect, GreenChoice + Innova energie. Daarna neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. De nieuwe gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door onze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.huismerkenergie.nl, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Buinen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Buinen en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Buinen

Tal van organisaties leveren onderwijl groene stroom in Buinen. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt illegitiem “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker weten “Groen uit Nederland”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Buinen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Borger-Odoorn zijn er diverse activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9528. Als inwoner van wijk Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond kan je meer en meer zeer betaalbaar meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Drenthe volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Pure Energie tarieven.