Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bronnegerveen

Meteen energie vergelijken in Bronnegerveen? Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je overzichtelijk alle interessante maatschappijen als Essent en Eneco. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Bronnegerveen de beste deal heeft! Bovendien lees je via onze vergelijker bruikbare informatie over zaken als o.a. tarieven en verschillende contracttypes. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Borger-Odoorn (www.borger-odoorn.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2021€0,7228
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2021€0,2246
Gemiddeld verbruik: 1.779 m3 en 3.111 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 390,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Welke energieleveranciers zijn er in Bronnegerveen?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Bronnegerveen. Dit varieert van GreenChoice tot Eneco, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag tellen we ruim 60 leveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bronnegerveen is? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een storing, dan wil je dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Met behulp van de energietarievenvergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bronnegerveen, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Dankzij jouw input in de prijzenvergelijker checken jullie moeiteloos een abonnement dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bronnegerveen

 • Vattenfall: Stroom en gas
 • Essent: Scherpe overstapbonus
 • Eneco: Toon; slim besparen
 • Greenchoice: Grip op verbruik en de kosten
 • Budget Energie: Scherpe overstapkorting
 • NLE: Scherpe welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Online grip op je kosten
 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • Oxxio: Scherpe welkomstbonus
 • Pure energie: Scherpe welkomstkorting
 • Powerpeers: Altijd scherpe acties
 • Delta: Hoge overstapbonus

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen oktober 2021)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de onkosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net hanteert weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Bronnegerveen betreft Enexis. Tevens calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transporteren van het gas door zijn leidingen. Gemeente Borger-Odoorn behoort tot gasregio 4, 8. Dat resulteert in een toeslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Kerngegevens Bronnegerveen

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Borger-Odoorn
 • Regionummer: 0599
 • Aantal bewoners: 25371
 • Hoofdpostcode: 9526
 • Wijk: Borger

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7228
 • Stroomtarief kwh: €0,2246
 • Gem. gasverbruik: 1.779 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.111 kWh
energie-vergelijken-bronnegerveen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Onder andere gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Bronnegerveen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.779 m3 + 3.111 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van alle pakketten achterhaal je informatie met betrekking tot type energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Bronnegerveen, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die past bij jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de website van de leverancier. Dit kan zijn www.vattenfall.nl of www.vrijopnaam.nl. Jouw toekomstige aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bronnegerveen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2021 kan ruim €270 winst geven. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand bekijk jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bezuinigtip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktische tip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktisch advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktische tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Bronnegerveen. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in oktober 2021 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Bronnegerveen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw aanstaande energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Onder andere Vattenfall, NLE en E-on. Daarnaast neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via onze vergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.oxxio.nl, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Bronnegerveen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bronnegerveen en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Bronnegerveen

Bijna alle maatschappijen faciliteren momenteel groene stroom in Bronnegerveen. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Bronnegerveen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn onderscheiden we steeds meer opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9526. Wanneer je woont in wijk Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond kan je steeds vaker extra voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Drenthe volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk info van Engie tarieven.