Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Drouwenerveen

Snel energie vergelijken in Drouwenerveen? Geholpen door onze vergelijker tref je snel en simpel alle interessante energieleveranciers. Je kunt denken aan Vattenfall en Eneco. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Drouwenerveen voor jou de beste prijs heeft. Voorts tref je op deze pagina bruikbare info over onderwerpen als o.a. energiegebruik in de regio en handige bespaartips. Ook geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Borger-Odoorn (www.borger-odoorn.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2021€0,7227
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2021€0,2245
Gemiddeld verbruik: 1.762 m3 en 3.081 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire leveranciersonder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 440,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Drouwenerveen?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Drouwenerveen. Dat loopt uiteen van Powerpeers tot Eneco, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig tellen we ruim 40 bedrijven. Deze leveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario is de energiehunter toe te passen. Weten welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Drouwenerveen is? Geef hierna jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Drouwenerveen, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door jouw input in de tool ontdekt men simpel en snel een energieovereenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Drouwenerveen

 • Vattenfall: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Hoge overstapbonus
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Greenchoice: Scherpe welkomstkorting
 • Budget Energie: Verschillende termijnen
 • NLE: Scherpe korting
 • Energiedirect.nl: Exclusieve kortingen
 • Engie: Met opties voor salderen
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Pure energie: Online facturen bekijken
 • Powerpeers: Uitstekende klantenservice
 • Delta: Met opties voor salderen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen oktober 2021)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder heeft weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Drouwenerveen heet Enexis. Eveneens verwerkt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar leidingnet. Gemeente Borger-Odoorn hoort bij gasregio 4, 8. Dat draait uit op een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Stats & Facts Drouwenerveen

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Borger-Odoorn
 • (Regio) nummer: 0599
 • Inwoners: 25371
 • Hoofdpostcode: 9525
 • Lokale wijk: Borger

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7227
 • Stroomtarief kwh: €0,2245
 • Gem. gasverbruik: 1.762 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.081 kWh
energie-vergelijken-drouwenerveen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je contactgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Drouwenerveen is dit gemiddeld zo’n 1.762 m3 plus 3.081 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij alle pakketten bekijk jij gegevens als soort stroom/gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Drouwenerveen, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele actie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de energie-onderneming. Onder andere www.pure-energie.nl en ook www.qwint.nl. De door jou gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Drouwenerveen


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in oktober 2021 kan meer dan €290 rendement bieden. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder check je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: gebruik niet de standby modus
 • Praktisch advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Tip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Drouwenerveen. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. In de regel vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in oktober 2021 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Drouwenerveen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt je toekomstige energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste aanbieder. Bedrijven als Engie, Budget Energie en UnitedConsumers. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie gekozen gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van deze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eon.nl, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Drouwenerveen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Drouwenerveen en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Drouwenerveen

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Drouwenerveen. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker weten “Groene stroom uit Nederland”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Drouwenerveen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn zien we verscheidene plannen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9525. In en rondom wijk Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond kan je wellicht zeer betaalbaar deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Drenthe hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Energiedirect tarieven.