Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bronneger

Gemakkelijk energie vergelijken in Bronneger? Met behulp van Energiehunter.nl achterhaal je moeiteloos alle bekende energie aanbieders als bijvoorbeeld NLE en Budget Energie. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Bronneger de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast lees je via de Energiehunter handige informatie over thema’s als de overstapservice en variabele of vaste tarieven. Bovendien geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Borger-Odoorn (www.borger-odoorn.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7229
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2247
Gemiddeld verbruik: 1.642 m3 en 3.142 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 445,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapserviceNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bronneger?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Bronneger. Dat loopt van Delta tot Oxxio, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel zijn het zo’n 40 leveranciers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie is de energiehunter toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bronneger is voor jouw verbruik? Geef snel de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energievergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Bronneger, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v keuzes in de tarievenvergelijker vind je eenvoudig een product dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bronneger

 • Vattenfall: Goede overstapbonus
 • Essent: Hoge welkomstkorting
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Greenchoice: Klantvriendelijkste energieleverancier
 • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • NLE: Gemakkelijk overstappen
 • Energiedirect.nl: Grip op verbruik en de kosten
 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Oxxio: Online meterstanden doorgeven
 • Pure energie: Scherpe welkomstkorting
 • Powerpeers: Grip op verbruik en de kosten
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstbonus

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen september 2021)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder in Bronneger heet Enexis. Daarbij hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Borger-Odoorn maakt deel uit van de gasregio 4, 8. Dit mondt uit in een aanvulling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Kerngegevens Bronneger

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Borger-Odoorn
 • (Regio) nummer: 0599
 • Bewoners: 25371
 • Postcode: 9527
 • Populaire wijk: Borger

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7229
 • Stroomtarief kwh: €0,2247
 • Gem. gasverbruik: 1.642 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.142 kWh
energie-vergelijken-bronneger

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Bronneger gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.642 m3 & 3.142 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het gunstiger om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij alle pakketten check jij specificaties zoals soort stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bronneger, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een goede korting gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de leverancier. O.a. www.vattenfall.nl + www.allure-energie.nl. Jouw aanstaande energie-partij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Bronneger


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan ruim €365 rendement bieden. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl check jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: sluit de klep van de open haard
 • Tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaaradvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Praktisch advies 5: korter douchen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Bronneger. Zodanig bespaar je het meeste geld. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Meestal worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Bronneger. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Denk aan Essent, Pure Energie + Vrijopnaam. Ook selecteer je de ingangsdatum van het contract. De betreffende aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van deze website vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.vattenfall.nl, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bronneger vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bronneger en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bronneger

Tal van organisaties ondersteunen momenteel groene stroom in Bronneger. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker voor “Groene Energie uit Nederland”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Bronneger vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn bestaan er tegenwoordig nogal wat initiatievenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9527. In en rondom wijk Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond kan je steeds vaker relatief goedkoop participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Drenthe eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bezoek ook Oxxio tarieven.