Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Westdorp

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Westdorp? Aan de hand van deze website vergelijk je supersnel alle verkrijgbare leveranciers. Je kunt denken aan Delta & Oxxio. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Westdorp de laagste prijs hanteert. Voorts bekijk je op deze website nuttige informatie informatie over topics als bijv. maatschappijen en de slimme meter. Daarbij verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Borger-Odoorn (www.borger-odoorn.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7233
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2251
Gemiddeld verbruik: 1.710 m3 en 2.959 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 400,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Welke energieleverancier kiezen in Westdorp?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Westdorp. Dit loopt van Pure Energie tot Energiedirect, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag tellen we ruim 60 energieleveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen de leidingen van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context is de energiehunter toe te passen. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westdorp voor jou is? Vul snel de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze tarievencheck vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Westdorp, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties in de tarievenvergelijker vind je eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Westdorp

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Greenchoice: Ook modelcontracten
 • Budget Energie: Scherpe korting
 • NLE: Verschillende termijnen
 • Energiedirect.nl: Online inzicht in verbruik
 • Engie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Oxxio: Handige website
 • Pure energie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Powerpeers: Altijd bereikbaar
 • Delta: Transparante prijzen

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen september 2021)

De condities van bedrijven en de tarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Westdorp betreft Enexis. Eveneens gebruikt de Gasunie separate tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente Borger-Odoorn maakt deel uit van de gasregio 4, 8. Dit komt overeen met een toeslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Facts and figures Westdorp

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Borger-Odoorn
 • Netnummer: 0599
 • Aantal bewoners: 25371
 • Postcodegebied: 9534
 • Wijk: Borger

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7233
 • Stroomtarief kwh: €0,2251
 • Gem. gasverbruik: 1.710 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.959 kWh
energie-vergelijken-westdorp

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Westdorp ligt dat gemiddeld op circa 1.710 m3 + 2.959 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het gunstiger om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder abonnement zoek jij info zoals soort stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Westdorp, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele actie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Zoals www.greenchoice.nl en ook www.qwint.nl. De nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Westdorp


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan in sommige gevallen wel €365 voordeel geven. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigtip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigtip 4: de gevels isoleren.
 • Advies 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Westdorp. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Westdorp. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je nieuwe energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste energieleverancier. Onder andere Energiedirect, Powerpeers + HVC. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). De aankomende gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de Energiehunter tref je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld energie.vanons.org, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Westdorp vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Westdorp en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Westdorp

Tal van organisaties faciliteren op dit moment groene stroom in Westdorp. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “Groen uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Westdorp vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Borger-Odoorn bestaan er tegenwoordig diverse acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9534. In de buurt van wijk Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Drenthe helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Check ook Vandebron tarieven.