Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Drouwen

Snel online energie vergelijken in Drouwen? Middels de Energiehunter ontdek je eenvoudig alle beschikbare leveranciers als bijv. Essent & Engie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Drouwen de laagste prijs hanteert. Ook tref je op deze pagina waardevolle informatie over thema’s zoals tarieven en de slimme meter. Verder vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Borger-Odoorn (www.borger-odoorn.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7232
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2250
Gemiddeld verbruik: 1.693 m3 en 2.928 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 430,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn goede energieleveranciers in Drouwen?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Drouwen. Van GreenChoice tot aanbieders zoals Vattenfall, de keuze is enorm. Momenteel is het aanbod ongeveer 55 organisaties. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Drouwen voor jou is? Voer hierna jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Middels onze prijzencheck check je rap de goedkoopste energieleverancier van Drouwen, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties in de tool detecteert men eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Drouwen

 • Vattenfall: Stroom en gas
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Greenchoice: Online facturen bekijken
 • Budget Energie: Goede klantenservice
 • NLE: Met opties voor salderen
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Engie: Hoge cashback
 • Oxxio: Hoge welkomstbonus
 • Pure energie: Duidelijke website
 • Powerpeers: 100% duurzaam, geen kolen
 • Delta: Altijd bereikbaar

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen september 2021)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Drouwen heet Enexis. Daarnaast rekent de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het “vervoer” van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Borger-Odoorn valt onder gasregio 4, 8. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Drouwen

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Borger-Odoorn
 • Netnummer: 0599
 • Bewoners: 25371
 • Postcodegebied: 9533
 • Lokale wijk: Borger

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7232
 • Stroomtarief kwh: €0,2250
 • Gem. gasverbruik: 1.693 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.928 kWh
energie-vergelijken-drouwen

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Drouwen is dat gemiddeld 1.693 m3 en 2.928 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Doorgaans is het verstandig om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van elk abonnement achterhaal je specificaties m.b.t. herkomst energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Drouwen, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieding in het lijstje? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Bijv. www.eneco.nl en ook www.vrijopnaam.nl. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Drouwen


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan soms wel €370 besparen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter tref je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: draai geen halve wasjes
 • Praktisch advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktische tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Praktisch advies 5: korter douchen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Drouwen. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Normaliter worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En tevens is er sprake van een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten hanteren we: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Drouwen. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt je gekozen gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Denk aan Essent, Vandebron en Innova energie. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via onze vergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Drouwen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Drouwen en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Drouwen

Een groot deel van de leveranciers leveren momenteel groene stroom in Drouwen. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan de selectie “Groene stroom uit Nederland”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Drouwen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Borger-Odoorn onderscheiden we verscheidene projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9533. In huizenbezitter in wijk Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond kan je vaak financieel aantrekkelijk participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Drenthe hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Doorzoek informatie over Budget Energie tarieven.