Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Borger

Snel online energie vergelijken in Borger? Met behulp van deze website achterhaal je eenvoudig alle interessante aanbieders als o.a. Delta en Vandebron. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Borger prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien check je op deze website bruikbare informatie over thema’s als gastarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Borger-Odoorn (www.borger-odoorn.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2021€0,7231
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2021€0,2249
Gemiddeld verbruik: 1.676 m3 en 3.206 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 265,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWelke energieleverancier kiezen in Borger?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Borger. Dit varieert van Pure Energie tot en met Eneco, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 60 energie aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met het netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kun jij bij ons terecht. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Borger voor jou is? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energiehunter bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Borger, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Via filteren in de prijzenvergelijker achterhaalt men moeiteloos een energiecontract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Borger

 • Vattenfall: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Met opties voor salderen
 • Eneco: In heel Nederland
 • Greenchoice: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Budget Energie: Online grip op je kosten
 • NLE: Groene windstroom
 • Energiedirect.nl: Beste energiewebsite
 • Engie: Duidelijke website
 • Oxxio: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Pure energie: Eigen account
 • Powerpeers: Eenvoudig verbruik inzien
 • Delta: Goede welkomstkorting

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen oktober 2021)

De producten van energiemaatschappijen en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport. De huidige netbeheerder in Borger is Enexis. Daarnaast verwerkt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar leidingnet. Gemeente Borger-Odoorn hoort bij gasregio 4, 8. Dat draait uit op een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Kerngegevens Borger

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Borger-Odoorn
 • Regionummer: 0599
 • Inwoners: 25371
 • Postcode: 9531
 • Lokale wijk: Borger

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7231
 • Stroomtarief kwh: €0,2249
 • Gem. gasverbruik: 1.676 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.206 kWh
energie-vergelijken-borger

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Borger ligt dit gemiddeld op 1.676 m3 plus 3.206 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk abonnement check je gegevens aangaande herkomst energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Borger, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie leverancier in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de leverancier. Zoals www.engie.nl en www.vrijopnaam.nl. Jouw nieuwe energieonderneming regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Borger


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2021 kan ruim €255 voordeel geven. Daartegenover, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand check je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: draai geen halve wasjes
 • Tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaartip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaartip 5: combineer verschillende kleuren was

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Borger. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in oktober 2021 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Borger. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt je toekomstige gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Onder andere Engie, NLE en ook Main energie. Vervolgens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van www.energiehunter.nl vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.innovaenergie.nl, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Borger vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Borger en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Borger

De meeste energie aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in Borger. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Borger vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Borger-Odoorn onderscheiden we diverse stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9530, 9531. In wijk Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Drenthe net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook GreenChoice tarieven.