Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ees

Zonder problemen energie vergelijken in Ees? Middels onze vergelijker doorzoek je eenvoudig alle bekende maatschappijen als o.a. Delta en Energiedirect. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Ees de laagste prijs biedt. Daarbij bekijk je op onze website waardevolle info over topics als bijvoorbeeld leveranciers en slimme thermostaten. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Borger-Odoorn (www.borger-odoorn.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,7235
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,2253
Gemiddeld verbruik: 1.744 m3 en 3.020 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 430,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ees?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Ees. Van Powerpeers tot aanbieders zoals Essent, de keuze is enorm. Vandaag tellen we ruim 45 energieleveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ees is voor jouw verbruik? Voer moeiteloos je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via de energievergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Ees, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker zoeken jullie moeiteloos een energieproduct dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Ees

 • Vattenfall: Hulp bij elektrisch rijden
 • Essent: Hulp bij besparing
 • Eneco: Toon Thermostaat
 • Greenchoice: Ook modelcontracten
 • Budget Energie: Handige website
 • NLE: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Energiedirect.nl: Goede overstapkorting
 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • Oxxio: Goede cashback
 • Pure energie: Goede korting
 • Powerpeers: Inzicht in energiegebruik
 • Delta: Aantrekkelijke cashback

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen augustus 2021)

De voorwaarden van energieleveranciers en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Ees is Enexis. Ook calculeert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het toevoeren van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Borger-Odoorn valt onder gasregio 4, 8. Dit mondt uit in een aanvulling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Ees

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Borger-Odoorn
 • (Net) nummer: 0599
 • Aantal bewoners: 25371
 • Postcodegebied: 9536
 • Populaire wijk: Borger

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7235
 • Stroomtarief kwh: €0,2253
 • Gem. gasverbruik: 1.744 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.020 kWh
energie-vergelijken-ees

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de basisinformatie. Onder andere grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Ees bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.744 m3 & 3.020 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Rondom prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Meestal kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle erkende energieleveranciers. Van ieder contract achterhaal jij specificaties over type energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ees, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede leverancier in het lijstje? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de aanbieder. Onder andere www.essent.nl en www.qwint.nl. De betreffende aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ees


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan ruim €270 besparen. Daartegenover, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina lees je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigadvies 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ees. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt werkt het zo: langlopende contracten zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Ees. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je aankomende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Zoals Vattenfall, Budget Energie + Innova energie. Bij de volgende stap neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Via deze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.anode.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via lage kosten en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ees vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ees en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ees

Tal van organisaties verschaffen inmiddels groene stroom in Ees. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan de optie “Groen uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Ees vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Borger-Odoorn bestaan er tegenwoordig steeds meer projectenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9536. In wijk Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond kan je soms heel gunstig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Drenthe hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook NLE tarieven.