Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Eesergroen

Meteen energie vergelijken in Eesergroen? Middels onze vergelijker check je overzichtelijk alle grote bedrijven als o.a. NLE en Engie. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Eesergroen de laagste prijs biedt. Daarnaast check je op deze pagina praktische info over items als de overstapservice en uitleg over jouw energierekening. Ook vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Borger-Odoorn (www.borger-odoorn.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,7201
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,2254
Gemiddeld verbruik: 1.762 m3 en 3.050 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenbij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 365,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gasWelke energieleveranciers zijn er in Eesergroen?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Eesergroen. Dit loopt van NLE tot Vattenfall, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 60 maatschappijen. Deze bedrijven werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Uitzoeken welke energie-organisaties mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eesergroen is in augustus 2021? Vul snel de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze tarievencheck bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Eesergroen, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties maken in de vergelijkingstool bekijk jij moeiteloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Eesergroen

 • Vattenfall: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Greenchoice: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Budget Energie: Online account
 • NLE: Online inzicht in verbruik
 • Energiedirect.nl: Online inzicht in verbruik
 • Engie: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Oxxio: Winnaar energieveiling
 • Pure energie: Online grip op je kosten
 • Powerpeers: Scherpe overstapbonus
 • Delta: Scherpe overstapbonus

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen augustus 2021)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Eesergroen heet Enexis. Daarnaast verwerkt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Borger-Odoorn vinden we terug in gasregio 4, 8. Dat betekent een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Eesergroen

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Borger-Odoorn
 • (Net) nummer: 0599
 • Aantal bewoners: 25371
 • Postcode: 9537
 • Populaire wijk: Borger

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7201
 • Stroomtarief kwh: €0,2254
 • Gem. gasverbruik: 1.762 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.050 kWh
energie-vergelijken-eesergroen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Eesergroen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.762 m3 & 3.050 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze factoren dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Ten aanzien van contracten kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls loont het om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een handig overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van ieder contract lees je specificaties aangaande herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Eesergroen, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die in lijn is met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte actie tegengekomen? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.eneco.nl + www.qwint.nl. Jouw aanstaande aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Eesergroen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan in sommige gevallen wel €325 voordeel geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bieden wij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaaradvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Eesergroen. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Eesergroen. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt de nieuwe gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Onder andere Oxxio, Delta en ook Fenor. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Dankzij deze website vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.huismerkenergie.nl, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Via goedkope tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Eesergroen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Eesergroen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Eesergroen

Veel maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Eesergroen. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Eesergroen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn bestaan er tegenwoordig nogal wat acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9537. Als bewoner van wijk Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Drenthe hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Essent prijzen.