Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Midden-Groningen

Direct energie vergelijken in Midden-Groningen? Geholpen door Energiehunter.nl doorzoek je probleemloos alle verkrijgbare maatschappijen zoals Vattenfall en Engie. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Midden-Groningen de beste deal heeft! Verder bekijk je op deze pagina belangrijke info over thema’s als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en tips om te besparen op energie. Verder geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Midden-Groningen (www.midden-groningen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2021€0,721
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2021€0,205
Gemiddeld verbruik: 1.552 m3 en 2.592 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle organisaties bij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 205,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn populaire energieleveranciers in Midden-Groningen?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Midden-Groningen. Dit varieert van Vandebron tot Vattenfall, de keuze is enorm. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 55 leveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kun jij bij ons terecht. Uitzoeken welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Midden-Groningen is op dit moment? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de vergelijkingstool vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Midden-Groningen, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties maken in de energievergelijker check jij verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Midden-Groningen

 • Vattenfall: Eigen mobiele app
 • Essent: Goede overstapkorting
 • Eneco: Goede cashback
 • Greenchoice: Online facturen bekijken
 • Budget Energie: Aantrekkelijke cashback
 • NLE: Gemakkelijk overstappen
 • Energiedirect.nl: Goede klantenservice
 • Engie: Verschillende termijnen
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Pure energie: Diverse looptijden
 • Powerpeers: Hoge cashback
 • Delta: Aantrekkelijke overstapbonus

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2021)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de energiekosten verschillen per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder in Midden-Groningen is Enexis. Tevens hanteert de Gasunie separate tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Midden-Groningen is ingedeeld in gasregio 4. Dat draait uit op een opslag van €0,00 per M3.

Facts and figures Midden-Groningen

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Midden-Groningen
 • (Regio) nummer: 0598
 • Aantal inwoners: 34177
 • Centrale postcode: 9636
 • Lokale wijk: Foxham

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,721
 • Stroomtarief kwh: €0,205
 • Gem. gasverbruik: 1.552 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.592 kWh
energie-vergelijken-midden-groningen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit zijn aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Midden-Groningen ligt dat gemiddeld op circa 1.552 m3 & 2.592 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van ieder pakket achterhaal je info als soort energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Midden-Groningen, en de overstapbonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire actie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.budgetenergie.nl en www.vrijopnaam.nl. Jouw aanstaande energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Midden-Groningen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2021 kan in sommige gevallen wel €260 opleveren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.nl tref jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaartip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Midden-Groningen. Dan ben je het voordeligst uit. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2021 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten werkt het zo: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Midden-Groningen. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt je aankomende energiemaatschappij de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare maatschappij. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, Budget Energie en Main energie. Tevens bepaal je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van deze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.nle.nl, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Midden-Groningen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Midden-Groningen en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Midden-Groningen

Een aanzienlijk deel van de leveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Midden-Groningen. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval het filter “Groen gas/elektra uit Nederland”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Midden-Groningen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Midden-Groningen bestaan er vele projectenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9636. Als bewoner van wijk Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03 kan je vaak financieel aantrekkelijk participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Groningen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk ook Pure Energie juni 2021.


Alle plaatsen in deze gemeente