Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Blijham

Snel online energie vergelijken in Blijham? Via deze website vergelijk je probleemloos alle interessante maatschappijen. Je kunt denken aan GreenChoice en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Blijham de scherpste prijs kan bieden. Verder lees je via onze vergelijker bruikbare informatie over items zoals verschillende aanbieders en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Westerwolde (www.westerwolde.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,7289
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,2052
Gemiddeld verbruik: 1.648 m3 en 2.810 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 215,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappenWat zijn de beste energieleveranciers in Blijham?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Blijham. Dit loopt van Powerpeers tot aanbieders zoals Essent, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 40 bedrijven. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie is de energiehunter toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blijham is op dit moment? Geef direct de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Middels de vergelijkingstool ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Blijham, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Geholpen door keuzes in de prijzenvergelijker achterhalen jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Blijham

 • Vattenfall: Goede cashback
 • Essent: Hoge cashback
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Greenchoice: Groene energie
 • Budget Energie: Handige website
 • NLE: Groene windstroom
 • Energiedirect.nl: Regelneef app
 • Engie: Transparant en eerlijk
 • Oxxio: Scherpe welkomstbonus
 • Pure energie: Online facturen bekijken
 • Powerpeers: Ook modelcontracten
 • Delta: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen augustus 2021)

De pakketten van energie-organisaties en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder in Blijham heet Enexis. Daarbij rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het toevoeren van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Westerwolde behoort tot gasregio 4. Dit houdt in een toeslag van €0,00 per M3.

Stats & Facts Blijham

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Westerwolde
 • Netnummer: 0597
 • Bewoners: 8971
 • Postcodegebied: 9697
 • Wijk: Bellingwolde

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7289
 • Stroomtarief kwh: €0,2052
 • Gem. gasverbruik: 1.648 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.810 kWh
energie-vergelijken-blijham

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Blijham gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.648 m3 plus 2.810 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle erkende aanbieders van energie. Bij ieder abonnement tref je voorwaarden m.b.t. herkomst energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Blijham, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige prijsaanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het bedrijf. O.a. www.vandebron.nl en www.hvcgroep.nl. Jouw aanstaande energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Blijham


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan tot wel €320 voordeel geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder tref jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktische tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaaradvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaaradvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Blijham. Dan realiseer je de hoogste besparing. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Blijham. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard regelt de betreffende aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Bijvoorbeeld Eneco, Delta of Leon energie. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door onze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energiedirect.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Blijham vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Blijham en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Blijham

Een aanzienlijk deel van de organisaties ondersteunen onderwijl groene stroom in Blijham. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Blijham vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Westerwolde bestaan er verscheidene stappen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9697. Als inwoner van wijk Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten kan je soms met financiële bonussen participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Groningen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Lees verder alles over Budget Energie overstappen.