Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oudezijl

Meteen energie vergelijken in Oudezijl? Dankzij www.energiehunter.nl tref je supersnel alle interessante bedrijven als o.a. GreenChoice & Engie. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Oudezijl de scherpste prijs kan bieden. Ook vergaar je via onze vergelijker handige info over zaken als het ideale overstapmoment en de slimme meter. Daarbij komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oldambt (www.gemeente-oldambt.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2021€0,7285
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2021€0,2549
Gemiddeld verbruik: 1.584 m3 en 2.700 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 360,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Oudezijl?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in Oudezijl. Dat loopt uiteen van Vandebron tot aan Vattenfall, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag is het aanbod ongeveer 40 energie aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen het net van Enexis. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiehunter testen. Nieuwsgierig welke leveranciers actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oudezijl is voor jouw situatie? Vul direct je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energiehunter ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Oudezijl, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van jouw input in de vergelijkingstool zoeken jullie moeiteloos een product dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Oudezijl

 • Vattenfall: Hulp bij elektrisch rijden
 • Essent: Goede overstapbonus
 • Eneco: Hoge overstapkorting
 • Greenchoice: Eigen account
 • Budget Energie: Exclusieve kortingen
 • NLE: Grip op verbruik en de kosten
 • Energiedirect.nl: Altijd scherpe acties
 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • Oxxio: Online inzicht in verbruik
 • Pure energie: De groenste van Nederland
 • Powerpeers: Met opties voor salderen
 • Delta: Scherpe cashback

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juni 2021)

De aansluitingen van energieleveranciers en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Oudezijl is Enexis. Bovendien hanteert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Oldambt vinden we terug in gasregio 4. Dat resulteert in een verhoging van €0,00 per M3.

Facts and figures Oudezijl

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • Netnummer: 0597
 • Aantal inwoners: 38228
 • Centrale postcode: 9691
 • Lokale wijk: Winschoten

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7285
 • Stroomtarief kwh: €0,2549
 • Gem. gasverbruik: 1.584 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.700 kWh
energie-vergelijken-oudezijl

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Oudezijl ligt dat gemiddeld op circa 1.584 m3 + 2.700 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaliter is het slim om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder pakket check je informatie als herkomst energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Oudezijl, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die past bij jouw budget.

 5. Stap online over

  Een relevante aanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.oxxio.nl en ook www.vastelastenbond.nl. De gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Oudezijl


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juni 2021 kan soms wel €300 besparen. Daarentegen, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hierna vind jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaaradvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktisch advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktische tip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van Energiehunter.nl zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Oudezijl. Zo is de besparing het grootst. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juni 2021 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Oudezijl. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt de geselecteerde energieleverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en ga voor een nieuwe partij. Bedrijven als Oxxio, NLE of HVC. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Je nieuwe maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij Energiehunter.nl vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.leonzeewolde.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Oudezijl vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Oudezijl en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Oudezijl

Bijna alle energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Oudezijl. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat organisaties een groene strategie voeren? Neem dan een filter voor “Groen uit Nederland”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Oudezijl vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Oldambt bestaan er tegenwoordig diverse stappen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9691. In wijk Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda kan je soms zeer betaalbaar participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Groningen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of check sites van pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Engie overstappen.