Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Blauwestad

Op je gemak energie vergelijken in Blauwestad? Met behulp van deze website doorzoek je probleemloos alle interessante energiebedrijven. Je kunt denken aan NLE & Oxxio. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Blauwestad de laagste prijs hanteert. Bovendien bekijk je via de energievergelijker bruikbare info over zaken als bijv. verschillende gasregio’s en concrete energiebespaartips. Ook komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oldambt (www.gemeente-oldambt.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,7281
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,2545
Gemiddeld verbruik: 1.665 m3 en 2.592 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers bij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 370,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenWat zijn populaire energieleveranciers in Blauwestad?

Wij zien best veel energieleveranciers in Blauwestad. Dat loopt uiteen van Budget Energie tot aanbieders zoals Engie, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 40 aanbieders. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het net van Enexis. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blauwestad is op dit moment? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energietarievenvergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Blauwestad, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels selecties in de tarievenvergelijker zoek je simpel en snel een energiecontract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Blauwestad

 • Vattenfall: Verschillende termijnen
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Scherpe welkomstkorting
 • Greenchoice: Goede welkomstkorting
 • Budget Energie: Ook zakelijke gebruikers
 • NLE: Scherpe welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Uitstekende klantenservice
 • Engie: Met opties voor salderen
 • Oxxio: Transparante prijzen
 • Pure energie: Ook flexibele prijzen
 • Powerpeers: Aantrekkelijke cashback
 • Delta: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen augustus 2021)

De condities van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Blauwestad betreft Enexis. Daarnaast calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Oldambt maakt deel uit van de gasregio 4. Dat vloeit voort in een vergoeding van €0,00 per M3.

Feiten over Blauwestad

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • Regionummer: 075
 • Inwoners: 38228
 • Hoofdpostcode: 9685
 • Wijk: Winschoten

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7281
 • Stroomtarief kwh: €0,2545
 • Gem. gasverbruik: 1.665 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.592 kWh
energie-vergelijken-blauwestad

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je contactgegevens. Dat betreft omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Blauwestad bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.665 m3 & 2.592 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contracten kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van ieder contract bekijk je voorwaarden m.b.t. herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Blauwestad, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die past bij jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante aanbieder gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.eneco.nl of energie.vanons.org. Jouw toekomstige energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Blauwestad


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan soms wel €350 winst geven. Maar, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl tref jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaaradvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktische tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Blauwestad. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Meestal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En vaak krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Blauwestad. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert je aanstaande energie-organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Zoals Eneco, Delta of natuurlijk UnitedConsumers. Bij de volgende stap bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter ontdek je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.delta.nl, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Blauwestad vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Blauwestad en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Blauwestad

Veel bedrijven faciliteren inmiddels groene stroom in Blauwestad. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Blauwestad vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Oldambt zijn er nogal wat acties volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9685. In de buurt van wijk Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Groningen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Essent overstappen.