Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Finsterwolde

Zonder problemen energie vergelijken in Finsterwolde? Geholpen door de Energiehunter vergelijk je gemakkelijk alle erkende energiebedrijven. Voorbeelden zijn Essent en Oxxio. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Finsterwolde de laagste prijs biedt. Daarnaast vind je via de energievergelijker belangrijke informatie over thema’s als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en variabele of vaste tarieven. Voorts vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oldambt (www.gemeente-oldambt.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7280
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2544
Gemiddeld verbruik: 1.648 m3 en 2.838 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 250,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Finsterwolde?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Finsterwolde. Dat gaat van Delta tot en met Essent, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 60 energie aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kun jij bij ons terecht. Bekijken welke organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Finsterwolde is op dit moment? Voer snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een storing, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energietarievenvergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Finsterwolde, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door middel van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker zoekt men verrassend eenvoudig een contract dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Finsterwolde

 • Vattenfall: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Greenchoice: Hoge welkomstbonus
 • Budget Energie: Goede welkomstkorting
 • NLE: Meerdere contracten
 • Energiedirect.nl: Scherpe welkomstbonus
 • Engie: 100% Nederlandse windenergie
 • Oxxio: Met opties voor salderen
 • Pure energie: Grip op verbruik en de kosten
 • Powerpeers: Meerdere contracten
 • Delta: Goede korting

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen september 2021)

De voorwaarden van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er veel netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Finsterwolde heet Enexis. Daarnaast hanteert de Gasunie aparte tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Oldambt vinden we terug in gasregio 4. Dat resulteert in een vergoeding van €0,00 per M3.

Cijfers en feiten Finsterwolde

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • (Net) nummer: 0597
 • Aantal inwoners: 38228
 • Centrale postcode: 9684
 • Lokale wijk: Winschoten

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7280
 • Stroomtarief kwh: €0,2544
 • Gem. gasverbruik: 1.648 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.838 kWh
energie-vergelijken-finsterwolde

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Allereerste jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Finsterwolde is dit gemiddeld zo’n 1.648 m3 en 2.838 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. De data die je invult dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Vaak is het slim om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle contracten bekijk je details aangaande soort stroom/gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Finsterwolde, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de onderneming. Zoals www.nle.nl en www.fenor.nl. Jouw aanstaande leverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Finsterwolde


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan in sommige gevallen wel €265 besparen. Maar, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters check jij 5 handige tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaartip 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigadvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaaradvies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Finsterwolde. Zodoende bespaar je het meeste geld. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Finsterwolde. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert jouw toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een nieuwe partij. Bedrijven als Vattenfall, GreenChoice + Anode energie. Tevens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lage kosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Finsterwolde vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Finsterwolde en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Finsterwolde

Het merendeel van de leveranciers faciliteren inmiddels groene stroom in Finsterwolde. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Finsterwolde vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Oldambt zien we diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9684. In en rondom wijk Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda kan je vaak zeer betaalbaar participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Groningen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Bekijk details over NLE overstappen in september 2021.