Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Heiligerlee

Eenvoudig energie vergelijken in Heiligerlee? Middels deze website tref je eenvoudig alle erkende aanbieders als o.a. Powerpeers & Energiedirect. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Heiligerlee de laagste prijs hanteert. Verder lees je op onze website waardevolle info over onderwerpen zoals energiebesparing in huis en variabele of vaste tarieven. Daarbij vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oldambt (www.gemeente-oldambt.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7275
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2539
Gemiddeld verbruik: 1.568 m3 en 2.700 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke providers onder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 490,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Heiligerlee?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Heiligerlee. Dat loopt van Budget Energie tot Oxxio, de keuze is enorm. Vandaag kun je kiezen uit circa 45 leveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden! Achterhalen welke gas & stroom organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heiligerlee is voor jouw verbruik? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze tarievencheck achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Heiligerlee, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties in de tool achterhaal je verrassend eenvoudig een contract dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Heiligerlee

 • Vattenfall: Goede overstapkorting
 • Essent: Hoge overstapkorting
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Greenchoice: Duidelijke website
 • Budget Energie: Diverse looptijden
 • NLE: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Hoge korting
 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • Oxxio: Online facturen bekijken
 • Pure energie: Groen gas voor een schone toekomst
 • Powerpeers: Hoge overstapbonus
 • Delta: Verschillende termijnen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen september 2021)

Het aanbod van organisaties en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder heeft weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Heiligerlee heet Enexis. Tevens gebruikt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door zijn leidingen. Gemeente Oldambt is ingedeeld in gasregio 4. Dit mondt uit in een opslag van €0,00 per M3.

Stats & Facts Heiligerlee

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • (Regio) nummer: 0597
 • Inwoners: 38228
 • Postcode: 9677
 • Lokale wijk: Winschoten

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7275
 • Stroomtarief kwh: €0,2539
 • Gem. gasverbruik: 1.568 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.700 kWh
energie-vergelijken-heiligerlee

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Heiligerlee gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.568 m3 en 2.700 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Dit alles dragen bij aan de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Van elk pakket check je details over type stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Heiligerlee, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede prijsaanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de leverancier. Bijvoorbeeld www.pure-energie.nl of www.innovaenergie.nl. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Heiligerlee


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan soms wel €260 opleveren. Maar, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktische tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaaradvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Heiligerlee. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Heiligerlee. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verwerkt je betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste partij. Bijv. Engie, Powerpeers of natuurlijk HVC. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.budgetenergie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage kosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Heiligerlee vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Heiligerlee en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Heiligerlee

Veel energiemaatschappijen faciliteren vandaag de dag groene stroom in Heiligerlee. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan het filter “Groene energie uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Heiligerlee vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Oldambt zijn er vele initiatievenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9677. Als inwoner van wijk Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda kan je in toenemende mate relatief goedkoop bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Groningen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Doorzoek informatie over Pure Energie overstappen in september 2021.