Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oldambt

Direct energie vergelijken in Oldambt? Met behulp van www.energiehunter.nl vind je supersnel alle interessante bedrijven als o.a. GreenChoice en Eneco. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Oldambt de laagste prijs hanteert. Daarnaast tref je op deze pagina uitgebreide informatie over zaken zoals gastarieven en concrete energiebespaartips. Bovendien bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oldambt (www.gemeente-oldambt.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,722
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,206
Gemiddeld verbruik: 1.568 m3 en 2.619 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 455,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWat zijn goede energieleveranciers in Oldambt?

Wij zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oldambt. Dit varieert van Vandebron tot bijvoorbeeld Eneco, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 50 organisaties. Deze werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor is de energiehunter toe te passen. Weten welke aanbieders er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oldambt is in september 2021? Vul direct de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de energievergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Oldambt, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Via keuzes in onze vergelijker ontdekt men zonder problemen een energiecontract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Oldambt

 • Vattenfall: Aantrekkelijke korting
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Goede overstapbonus
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Budget Energie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • NLE: Exclusieve aanbiedingen
 • Energiedirect.nl: Alles direct online regelen
 • Engie: Aantrekkelijke korting
 • Oxxio: Hoge overstapbonus
 • Pure energie: Stroom uit eigen windprojecten
 • Powerpeers: Online meterstanden doorgeven
 • Delta: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen september 2021)

De producten van aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder in Oldambt betreft Enexis. Ook hanteert de Gasunie individuele tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Oldambt hoort bij gasregio 4. Dat resulteert in een bijdrage van €0,00 per M3.

Cijfers en feiten Oldambt

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • (Net) nummer: 0597
 • Aantal bewoners: 38228
 • Postcodegebied: 9671
 • Lokale wijk: Winschoten

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,722
 • Stroomtarief kwh: €0,206
 • Gem. gasverbruik: 1.568 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.619 kWh
energie-vergelijken-oldambt

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Oldambt bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.568 m3 en 2.619 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Vaak is het verstandig om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle grote energieleveranciers. Van elk abonnement lees je data aangaande soort stroom/gas, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Oldambt, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede prijsaanbieding gespot? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de aanbieder. Bijv. www.powerpeers.nl + www.innovaenergie.nl. De nieuwe leverancier regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Oldambt


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan soms wel €260 winst geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Via de energiehunter bekijk je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bespaartip 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktisch advies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Oldambt. Daarna ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Meestal vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in beginsel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Oldambt. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw aankomende gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Bijv. Essent, NLE + Allure energie. Vervolgens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. De aanstaande gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels onze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.energieflex.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Oldambt vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Oldambt en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Oldambt

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Oldambt. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan een filter voor “Groen uit Nederland”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Oldambt vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Oldambt bestaan er tegenwoordig diverse plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9670, 9671, 9672, 9673, 9674, 9675. In wijk Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Groningen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook GreenChoice september 2021.


Alle plaatsen in deze gemeente