Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Pekela

Snel online energie vergelijken in Pekela? Geholpen door onze vergelijker vind je moeiteloos alle interessante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Pure Energie & Eneco. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Pekela het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts bekijk je op Energiehunter.nl uitgebreide informatie over onderwerpen als onderwerpenen de slimme meter. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Pekela (www.pekela.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2021€0,724
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2021€0,208
Gemiddeld verbruik: 1.600 m3 en 2.673 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 305,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWelke energieleveranciers zijn er in Pekela?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Pekela. Dat gaat van Delta tot Energiedirect, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel zijn het zo’n 50 energie aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij bij ons terecht. Benieuwd welke energie-organisaties actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pekela is op dit moment? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk ook naar service. Ten slotte wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Middels onze tarievencheck check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Pekela, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filteren in de tool detecteer je zonder problemen een energieproduct dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Pekela

 • Vattenfall: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Scherpe welkomstbonus
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Greenchoice: Klantvriendelijkste energieleverancier
 • Budget Energie: Transparant en eerlijk
 • NLE: Eigen account
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstkorting
 • Engie: Transparant en eerlijk
 • Oxxio: Goede korting
 • Pure energie: Scherpe cashback
 • Powerpeers: Aantrekkelijke cashback
 • Delta: Transparante prijzen

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2021)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder in Pekela is Enexis. Bovendien hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar leidingnet. Gemeente Pekela behoort tot gasregio 4. Dat betekent een bijdrage van €0,00 per M3.

Stats & Facts Pekela

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Pekela
 • (Regio) nummer: 0597
 • Bewoners: 12641
 • Postcode: 9665
 • Populaire wijk: Wijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,724
 • Stroomtarief kwh: €0,208
 • Gem. gasverbruik: 1.600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.673 kWh
energie-vergelijken-pekela

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Pekela is het gemiddelde verbruik ong. 1.600 m3 plus 2.673 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Dit alles hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Door de bank genomen kan het uit om jaarlijks weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle mogelijke energie aanbieders. Bij ieder abonnement achterhaal je info m.b.t. herkomst van stroom en gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Pekela, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieding gecheckt? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. O.a. www.greenchoice.nl of natuurlijk www.vrijopnaam.nl. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Pekela


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2021 kan soms wel €255 opleveren. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bekijk jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktisch advies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Pekela. Dan ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, wisselen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Normaal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juni 2021 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En tevens is er sprake van een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Pekela. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt jouw toekomstige gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste aanbieder. Bijvoorbeeld Vattenfall, Pure Energie en ook Energieflex. Daarna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze vergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.greenchoice.nl, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Pekela vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Pekela en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Pekela

Bijna alle energie aanbieders leveren momenteel groene stroom in Pekela. Toch zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “Groene stroom uit Nederland”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Pekela vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Pekela kennen we nogal wat initiatievenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9665. In de buurt van wijk Wijk 00, Wijk 01 kan je wellicht extra voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Groningen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Vandebron juni 2021.


Alle plaatsen in deze gemeente