Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Beerta

Op je gemak energie vergelijken in Beerta? Dankzij deze website ontdek je snel en simpel alle bekende bedrijven als bijvoorbeeld Pure Energie & Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Beerta de beste deal heeft! Ook vergaar je op onze website nuttige informatie informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Verder bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oldambt (www.gemeente-oldambt.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,7282
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,2546
Gemiddeld verbruik: 1.536 m3 en 2.619 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvenonder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 435,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWelke energieleveranciers zijn er in Beerta?

We zien erg veel energieleveranciers in Beerta. Dat gaat van Powerpeers tot aan Essent, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 45 maatschappijen. Zij gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kun jij bij ons terecht. Benieuwd welke energie-organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beerta is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Middels de energiehunter bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Beerta, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v selecties in de tool bekijkt men probleemloos een overeenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Beerta

 • Vattenfall: Goede welkomstbonus
 • Essent: Goede overstapkorting
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Greenchoice: Verschillende termijnen
 • Budget Energie: Goede overstapbonus
 • NLE: Hoge korting
 • Energiedirect.nl: Altijd bereikbaar
 • Engie: Hoge korting
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Pure energie: Eigen account
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Delta: Met praktische energie-bespaartips

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen augustus 2021)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Beerta heet Enexis. Vervolgens calculeert de Gasunie individuele tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar leidingnet. Gemeente Oldambt behoort tot gasregio 4. Dit houdt in een verhoging van €0,00 per M3.

Feiten over Beerta

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • Netnummer: 0597
 • Aantal inwoners: 38228
 • Centrale postcode: 9686
 • Wijk: Winschoten

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7282
 • Stroomtarief kwh: €0,2546
 • Gem. gasverbruik: 1.536 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.619 kWh
energie-vergelijken-beerta

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de standaard informatie. Dat betreft het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Beerta is dit gemiddeld zo’n 1.536 m3 plus 2.619 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het slim om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van ieder abonnement vind je gegevens m.b.t. herkomst energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Beerta, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte leverancier beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.eneco.nl of natuurlijk www.eon.nl. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Beerta


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan soms wel €340 rendement bieden. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.nl check je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 5: profiteer van gratis daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Beerta. Zo ben je het voordeligst uit. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En wellicht wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Beerta. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert jouw nieuwe aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Zoals Vattenfall, Budget Energie + Allure energie. Hierna selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jullie betreffende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energieflex.nl, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Beerta vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Beerta en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Beerta

Veel energiemaatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Beerta. Op dit front is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit Nederland”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Beerta vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Oldambt bestaan er tegenwoordig allerlei opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9686. Als bewoner van wijk Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Groningen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Vattenfall overstappen.