Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Scheemda

Snel energie vergelijken in Scheemda? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je probleemloos alle relevante maatschappijen als o.a. Delta en Oxxio. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Scheemda voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je via onze vergelijker uitgebreide info over zaken als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en alternatieven voor de CV-ketel. Verder bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oldambt (www.gemeente-oldambt.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7277
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2541
Gemiddeld verbruik: 1.600 m3 en 2.754 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 360,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWelke energieleveranciers zijn er in Scheemda?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Scheemda. Dat gaat van Budget Energie tot en met Essent, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In september 2021 kun je kiezen uit circa 40 maatschappijen. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Weten welke organisaties er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Scheemda voor jou is? Geef moeiteloos de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een storing, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze prijzencheck achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Scheemda, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker checken jullie probleemloos een energiecontract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Scheemda

 • Vattenfall: Met opties voor salderen
 • Essent: Aantrekkelijke cashback
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Greenchoice: Hoge overstapbonus
 • Budget Energie: Goede welkomstbonus
 • NLE: Exclusieve kortingen
 • Energiedirect.nl: Meerdere contracten
 • Engie: 100% Nederlandse windenergie
 • Oxxio: Superslim besparen
 • Pure energie: Uitsluitend groene energie
 • Powerpeers: Inzicht in energiegebruik
 • Delta: Stroom van windmolens op de Oesterdam

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen september 2021)

De condities van gas & stroom organisaties en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Scheemda betreft Enexis. Ook rekent de Gasunie verschillende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar netwerk. Gemeente Oldambt is ingedeeld in gasregio 4. Dit mondt uit in een aanvulling van €0,00 per M3.

Stats & Facts Scheemda

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • (Net) nummer: 0597
 • Aantal inwoners: 38228
 • Postcodegebied: 9679
 • Wijk: Winschoten

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7277
 • Stroomtarief kwh: €0,2541
 • Gem. gasverbruik: 1.600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.754 kWh
energie-vergelijken-scheemda

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de standaard informatie. Dit zijn grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Scheemda gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.600 m3 & 2.754 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze factoren beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Meestal is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij ieder contract zoek jij informatie zoals type energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Scheemda, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige korting gevonden? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de maatschappij. Zoals www.greenchoice.nl + www.leonzeewolde.nl. Jouw aanstaande energieleverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Scheemda


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan meer dan €265 korting realiseren. Desondanks, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hierna check je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaartip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bespaartip 5: neem een energiezuinige airco

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Scheemda. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Scheemda. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal regelt jouw nieuwe energie-organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Pure Energie en Innova energie. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. De geselecteerde organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.budgetenergie.nl, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lage kosten en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Scheemda vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Scheemda en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Scheemda

Een aanzienlijk deel van de bedrijven bieden inmiddels groene stroom in Scheemda. Toch zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Scheemda vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Oldambt zijn er vele opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9679. Wanneer je woont in wijk Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda kan je in toenemende mate zeer betaalbaar deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Groningen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk details over Budget Energie overstappen in september 2021.