Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Westerlee

Snel energie vergelijken in Westerlee? Via Energiehunter.nl vergelijk je eenvoudig alle bekende energiebedrijven. Je kunt denken aan GreenChoice en Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Westerlee de scherpste prijs kan bieden. Voorts check je op deze pagina handige info over onderwerpen als bijvoorbeeld onderwerpenen info over duurzame energie. Voorts vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oldambt (www.gemeente-oldambt.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7276
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2540
Gemiddeld verbruik: 1.584 m3 en 2.727 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 340,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Westerlee?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Westerlee. Dit loopt van Powerpeers tot en met Essent, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In september 2021 tellen we ruim 50 bedrijven. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval hebben wij iets gevonden! Weten welke organisaties in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westerlee is voor jouw verbruik? Geef hierna de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze tarievencheck vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Westerlee, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties in de vergelijkingstool detecteren jullie gemakkelijk een energieproduct dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Westerlee

 • Vattenfall: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Hoge overstapkorting
 • Eneco: Met opties voor salderen
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Budget Energie: Verschillende termijnen
 • NLE: Online account
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstkorting
 • Engie: Online account
 • Oxxio: Scherpe overstapkorting
 • Pure energie: Exclusieve aanbiedingen
 • Powerpeers: Met praktische energie-bespaartips
 • Delta: Hoge welkomstkorting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen september 2021)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net verwerkt zijn eigen tarieven voor transport. De huidige netbeheerder in Westerlee betreft Enexis. Bovendien rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Oldambt maakt deel uit van de gasregio 4. Dat betekent een verhoging van €0,00 per M3.

Kerngegevens Westerlee

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • Regionummer: 0597
 • Inwoners: 38228
 • Centrale postcode: 9678
 • Wijk: Winschoten

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7276
 • Stroomtarief kwh: €0,2540
 • Gem. gasverbruik: 1.584 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.727 kWh
energie-vergelijken-westerlee

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Westerlee is het gemiddelde verbruik ong. 1.584 m3 en 2.727 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. De data die je invult dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Ten aanzien van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Veelal is het een goed idee om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle grote energieleveranciers. Van alle abonnementen tref jij details zoals type energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Westerlee, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte prijsaanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de aanbieder. Zoals www.vandebron.nl en energie.vanons.org. De gekozen maatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Westerlee


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan wel €255 besparen. Echter, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Onderstaand bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Praktisch advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Westerlee. In dat geval is de besparing het grootst. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Westerlee. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de toekomstige energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Zoals Vattenfall, Vandebron of natuurlijk Innova energie. Vervolgens selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via onze vergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.vattenfall.nl, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Westerlee vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Westerlee en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Westerlee

Bijna alle leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Westerlee. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de selectie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Westerlee vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Oldambt onderscheiden we vele acties volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9678. In de buurt van wijk Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda kan je soms zeer betaalbaar meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Groningen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Lees verder alles over GreenChoice overstappen in september 2021.