Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Midwolda

Eenvoudig energie vergelijken in Midwolda? Via Energiehunter.nl check je gemakkelijk alle relevante maatschappijen. Je kunt denken aan Delta en Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Midwolda de beste deal heeft! Bovendien vergaar je op deze pagina handige informatie over thema’s als o.a. de overstapservice en concrete energiebespaartips. Voorts verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oldambt (www.gemeente-oldambt.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7278
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2542
Gemiddeld verbruik: 1.616 m3 en 2.782 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersonder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 450,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleverancier kiezen in Midwolda?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Midwolda. Van Budget Energie tot en met Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 60 aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van de leidingen van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kan jij onze vergelijker gebruiken. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Midwolda is? Vul direct de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Middels de energievergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Midwolda, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Via selecties in de vergelijkingstool detecteert men probleemloos een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Midwolda

 • Vattenfall: Scherpe welkomstbonus
 • Essent: Scherpe cashback
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Greenchoice: Goede welkomstbonus
 • Budget Energie: Inzicht in energiegebruik
 • NLE: Aantrekkelijke cashback
 • Energiedirect.nl: Scherpe overstapkorting
 • Engie: Handige website
 • Oxxio: Ook met zonnepanelen
 • Pure energie: Goede overstapkorting
 • Powerpeers: Ook flexibele prijzen
 • Delta: Aantrekkelijke overstapkorting

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen september 2021)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige netbeheerder in Midwolda betreft Enexis. Bovendien heeft de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transporteren van het gas door zijn leidingen. Gemeente Oldambt valt onder gasregio 4. Dit komt overeen met een verhoging van €0,00 per M3.

Feiten over Midwolda

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • (Net) nummer: 0597
 • Inwoners: 38228
 • Hoofdpostcode: 9681
 • Wijk: Winschoten

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7278
 • Stroomtarief kwh: €0,2542
 • Gem. gasverbruik: 1.616 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.782 kWh
energie-vergelijken-midwolda

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Midwolda is het gemiddelde verbruik ong. 1.616 m3 + 2.782 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een lijst met alle populaire aanbieders van energie. Bij ieder abonnement achterhaal jij info m.b.t. type energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Midwolda, en de overstapbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante aanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.pure-energie.nl en www.qwint.nl. Jouw toekomstige energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Midwolda


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan tot wel €250 voordeel geven. Maar, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.nl vind jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: apparaten uitschakelen
 • Praktische tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktisch advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigtip 5: combineer verschillende kleuren was

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Midwolda. Daarna betaal je het minst voor je energie. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En vaak krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie werkt het zo: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Midwolda. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt de geselecteerde gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste partij. Zoals Eneco, GreenChoice en ook Anode energie. Hierna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De aankomende aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Via deze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.allure-energie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage kosten en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Midwolda vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Midwolda en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Midwolda

Het merendeel van de organisaties bieden onderwijl groene stroom in Midwolda. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onjuist “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan een filter voor “Groene Energie uit Nederland”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Midwolda vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Oldambt zien we steeds meer activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9681. In de buurt van wijk Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda kan je soms heel gunstig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Groningen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bezoek ook Vandebron overstappen in september 2021.