Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Drieborg

Direct energie vergelijken in Drieborg? Via de energievergelijker vind je snel en simpel alle bekende leveranciers zoals Essent & Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Drieborg het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vind je op Energiehunter.nl bruikbare info over onderwerpen als o.a. stroomtarieven en concrete energiebespaartips. Tevens vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oldambt (www.gemeente-oldambt.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2021€0,7284
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2021€0,2548
Gemiddeld verbruik: 1.568 m3 en 2.673 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersbij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 375,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Drieborg?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Drieborg. Dit varieert van NLE tot en met Vattenfall, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel zijn het zo’n 55 bedrijven. Deze lopen allemaal via de leidingen van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke energie-organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Drieborg voor jou is? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt elke Nederlander een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energietarievenvergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Drieborg, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van jouw input in onze vergelijker bekijkt men simpel en snel een contract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Drieborg

 • Vattenfall: Scherpe overstapkorting
 • Essent: Goede welkomstbonus
 • Eneco: In heel Nederland
 • Greenchoice: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Budget Energie: Contact via chat
 • NLE: Online account
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstkorting
 • Engie: Hoge cashback
 • Oxxio: Eigen account
 • Pure energie: Goede klantenservice
 • Powerpeers: Hulp bij overstappen
 • Delta: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2021)

Het aanbod van aanbieders en de tarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Drieborg heet Enexis. Tevens gebruikt de Gasunie aparte tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door het landelijke transportnet. Gemeente Oldambt valt onder gasregio 4. Dat resulteert in een bijdrage van €0,00 per M3.

Cijfers en feiten Drieborg

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • (Net) nummer: 0597
 • Aantal inwoners: 38228
 • Postcode: 9688
 • Veel gezochte wijk: Winschoten

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7284
 • Stroomtarief kwh: €0,2548
 • Gem. gasverbruik: 1.568 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.673 kWh
energie-vergelijken-drieborg

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Drieborg is het gemiddelde verbruik ong. 1.568 m3 en nog eens 2.673 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. De data die je invult bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Aangaande looptijd kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen loont het om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle interessante energieleveranciers. Bij elk contract tref jij info zoals type energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Drieborg, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie leverancier gespot? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.energiedirect.nl en www.hvcgroep.nl. De gekozen energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Drieborg


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2021 kan soms wel €320 korting realiseren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna tref je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktisch advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaaradvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bespaartip 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Drieborg. In dat geval ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2021 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En misschien krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Drieborg. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt je aankomende maatschappij de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Zoals Eneco, Pure Energie en ook Vastelastenbond. Daarnaast kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.pure-energie.nl, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via goedkope tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Drieborg vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Drieborg en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Drieborg

Bijna alle energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Drieborg. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Neem dan de selectie “Groene stroom uit Nederland”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Drieborg vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Oldambt zijn er steeds meer acties volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9688. In de buurt van wijk Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda kan je meer en meer vrij voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Groningen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Energiedirect overstappen.