Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oudeschans

Direct energie vergelijken in Oudeschans? Aan de hand van de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle verkrijgbare energie aanbieders als GreenChoice en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Oudeschans prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vind je via onze vergelijker belangrijke info over thema’s als de netbeheerder en vaste en variabele tarieven. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Westerwolde (www.westerwolde.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7288
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2051
Gemiddeld verbruik: 1.632 m3 en 2.782 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 385,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenWat zijn populaire energieleveranciers in Oudeschans?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Oudeschans. Dit varieert van NLE tot Energiedirect, er zijn opties bij de vleet. In september 2021 moet je een keuze maken uit ruim 45 maatschappijen. Zij lopen allemaal via het netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Weten welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oudeschans is voor jouw situatie? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze handige vergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Oudeschans, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij keuzes in de tarievenvergelijker vinden jullie probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Oudeschans

 • Vattenfall: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Met opties voor salderen
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Greenchoice: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Budget Energie: Meerdere contracten
 • NLE: Transparant en eerlijk
 • Energiedirect.nl: Duidelijke website
 • Engie: Hoge welkomstkorting
 • Oxxio: Hoge welkomstkorting
 • Pure energie: De allergroenste energie
 • Powerpeers: Transparant en eerlijk
 • Delta: Handige website

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen september 2021)

De voorwaarden van maatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Oudeschans heet Enexis. Daarbij calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transporteren van het gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Westerwolde valt onder gasregio 4. Dit houdt in een verhoging van €0,00 per M3.

Stats & Facts Oudeschans

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Westerwolde
 • (Net) nummer: 0597
 • Bewoners: 8971
 • Hoofdpostcode: 9696
 • Populaire wijk: Bellingwolde

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7288
 • Stroomtarief kwh: €0,2051
 • Gem. gasverbruik: 1.632 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.782 kWh
energie-vergelijken-oudeschans

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Oudeschans is dat gemiddeld 1.632 m3 + 2.782 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze details beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Meestal is het slim om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle erkende energiebedrijven. Van alle contracten tref jij info aangaande soort energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Oudeschans, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende actie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. O.a. www.eneco.nl + www.innovaenergie.nl. Jouw nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Oudeschans


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan tot wel €345 besparen. Desalniettemin, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder lees jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigtip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaartip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktische tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Oudeschans. Dan ben je het voordeligst uit. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld werkt het zo: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Oudeschans. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt de gekozen energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere Essent, Powerpeers of Anode energie. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.pure-energie.nl, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Oudeschans vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Oudeschans en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Oudeschans

Het merendeel van de organisaties leveren ondertussen groene stroom in Oudeschans. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Oudeschans vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Westerwolde bestaan er tegenwoordig diverse activiteiten rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9696. Wanneer je woont in wijk Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten kan je meer en meer met financiële bonussen deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Groningen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over GreenChoice overstappen.