Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bellingwolde

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Bellingwolde? Dankzij onze vergelijker tref je supersnel alle grote aanbieders. Je kunt denken aan Delta & Budget Energie. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Bellingwolde de beste deal heeft! Bovendien vind je op Energiehunter.nl uitgebreide info over topics als verbruik in de regio en de slimme meter. Voorts verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Westerwolde (www.westerwolde.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2021€0,7287
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2021€0,2050
Gemiddeld verbruik: 1.616 m3 en 2.754 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 210,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn goede energieleveranciers in Bellingwolde?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Bellingwolde. Dat gaat van Delta tot Essent, de keuze is enorm. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 45 organisaties. Deze gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze vergelijker gebruiken. Ontdekken welke maatschappijen je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bellingwolde voor jou is? Geef hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de vergelijkingstool vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Bellingwolde, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Middels filteren in de tarievenvergelijker vind jij zonder problemen een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Bellingwolde

 • Vattenfall: Online facturen bekijken
 • Essent: Goede welkomstbonus
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Greenchoice: Goede overstapbonus
 • Budget Energie: Hoge welkomstbonus
 • NLE: Exclusieve kortingen
 • Energiedirect.nl: Goede overstapbonus
 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • Oxxio: Met praktische energie-bespaartips
 • Pure energie: Dé groene energie expert
 • Powerpeers: Eenvoudig verbruik inzien
 • Delta: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juni 2021)

De pakketten van aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er diverse beheerders diensten leveren. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Bellingwolde is Enexis. Tevens rekent de Gasunie individuele tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar leidingnet. Gemeente Westerwolde valt in de gasregio 4. Dat draait uit op een verhoging van €0,00 per M3.

Stats & Facts Bellingwolde

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Westerwolde
 • Netnummer: 0597
 • Bewoners: 8971
 • Hoofdpostcode: 9695
 • Lokale wijk: Bellingwolde

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7287
 • Stroomtarief kwh: €0,2050
 • Gem. gasverbruik: 1.616 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.754 kWh
energie-vergelijken-bellingwolde

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinfo. Dit zijn de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Bellingwolde is dat gemiddeld 1.616 m3 en 2.754 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Al deze zaken werken door in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het verstandig om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen tref je voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bellingwolde, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte aanbieding tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de aanbieder. Denk aan www.pure-energie.nl of natuurlijk www.energieflex.nl. De nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bellingwolde


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2021 kan soms wel €325 opleveren. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand vind jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaartip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktische tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: profiteer van gratis daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Wij van Energiehunter.nl zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Bellingwolde. Zo realiseer je de hoogste besparing. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juni 2021 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Bellingwolde. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt jouw toekomstige energiemaatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Denk aan Engie, Powerpeers en ook Energieflex. Hierna beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je aankomende aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. energie.vanons.org, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bellingwolde vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bellingwolde en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Bellingwolde

Veel aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Bellingwolde. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan het filter “Groene energie uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Bellingwolde vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Westerwolde onderscheiden we vele acties binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9695. In en rondom wijk Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Groningen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Pure Energie overstappen.