Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ter Apelkanaal

Snel online energie vergelijken in Ter Apelkanaal? Met behulp van Energiehunter.nl tref je probleemloos alle bekende energie aanbieders als o.a. Delta en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Ter Apelkanaal de beste deal heeft! Daarbij vergaar je op deze pagina bruikbare informatie over zaken als stroomtarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Ook verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Westerwolde (www.westerwolde.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2021€0,7236
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2021€0,2500
Gemiddeld verbruik: 1.665 m3 en 2.727 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersbij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 275,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenWat zijn goede energieleveranciers in Ter Apelkanaal?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Ter Apelkanaal. Dit varieert van GreenChoice tot Energiedirect, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 40 leveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het net van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden! Bekijken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ter Apelkanaal is? Geef snel de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Middels onze prijzencheck tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Ter Apelkanaal, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van selecties in de energievergelijker detecteer je zonder problemen een abonnement dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Ter Apelkanaal

 • Vattenfall: Scherpe welkomstbonus
 • Essent: Goede welkomstbonus
 • Eneco: Hoge overstapbonus
 • Greenchoice: Voor een schonere wereld
 • Budget Energie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • NLE: Grip op verbruik en de kosten
 • Energiedirect.nl: CO2-neutraal gas
 • Engie: Duidelijke website
 • Oxxio: Altijd scherpe acties
 • Pure energie: Exclusieve kortingen
 • Powerpeers: Handige website
 • Delta: Duidelijke website

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juni 2021)

De pakketten van maatschappijen en de onkosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er diverse beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Ter Apelkanaal is Enexis. Daarbij neemt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transporteren van het gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Westerwolde behoort tot gasregio 4. Dat resulteert in een vergoeding van €0,00 per M3.

Stats & Facts Ter Apelkanaal

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Westerwolde
 • (Net) nummer: 0599
 • Inwoners: 8971
 • Centrale postcode: 9563
 • Lokale wijk: Bellingwolde

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7236
 • Stroomtarief kwh: €0,2500
 • Gem. gasverbruik: 1.665 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.727 kWh
energie-vergelijken-ter-apelkanaal

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Ter Apelkanaal is het gemiddelde verbruik ong. 1.665 m3 plus 2.727 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In algemene zin loont het om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle populaire aanbieders + contracten. Van alle pakketten check jij voorwaarden over herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ter Apelkanaal, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een goede korting gespot? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.nle.nl en ook energie.vanons.org. De door jou gekozen energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Ter Apelkanaal


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2021 kan ruim €280 opleveren. Evenwel, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaaradvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Advies 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Ter Apelkanaal. Op die manier ben je het voordeligst uit. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2021 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Ter Apelkanaal. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert de aankomende organisatie het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bijvoorbeeld Engie, Delta + E-on. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie nieuwe maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.essent.nl, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere onkosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ter Apelkanaal vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ter Apelkanaal en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Ter Apelkanaal

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Ter Apelkanaal. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan een filter voor “Groene stroom uit Nederland”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Ter Apelkanaal vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Westerwolde bestaan er tegenwoordig nogal wat projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9563. In wijk Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Groningen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 handige bespaartips en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Energiedirect vergelijken.