Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ter Apel

Eenvoudig energie vergelijken in Ter Apel? Via onze vergelijker ontdek je eenvoudig alle interessante aanbieders zoals NLE en Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Ter Apel de laagste prijs hanteert. Verder tref je op deze pagina praktische info over zaken als energiebesparing in huis en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Westerwolde (www.westerwolde.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2021€0,7235
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2021€0,2499
Gemiddeld verbruik: 1.648 m3 en 2.700 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 410,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ter Apel?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ter Apel. Dit loopt van Delta tot een speler als Oxxio, er zijn opties bij de vleet. Momenteel is het aanbod ongeveer 60 bedrijven. Zij zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiehunter testen. Nieuwsgierig welke organisaties er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ter Apel is in juni 2021? Vul moeiteloos jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Met behulp van onze tarievencheck vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ter Apel, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via de keuzevakjes in de prijzenvergelijker ontdek jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Ter Apel

 • Vattenfall: Ook modelcontracten
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: In heel Nederland
 • Greenchoice: Transparante prijzen
 • Budget Energie: Overzichtelijke contracten
 • NLE: Top klantenservice
 • Energiedirect.nl: Beoordeling van een 8.3
 • Engie: Persoonlijk energieadvies
 • Oxxio: Scherpe korting
 • Pure energie: Altijd bereikbaar
 • Powerpeers: Grip op verbruik en de kosten
 • Delta: Meerdere contracten

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2021)

De producten van gas en stroom organisaties en de tarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder in Ter Apel is Enexis. Daarbij rekent de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door zijn leidingen. Gemeente Westerwolde behoort tot gasregio 4. Dat draait uit op een vergoeding van €0,00 per M3.

Stats & Facts Ter Apel

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Westerwolde
 • (Regio) nummer: 0599
 • Inwoners: 8971
 • Postcode: 9561
 • Populaire wijk: Bellingwolde

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7235
 • Stroomtarief kwh: €0,2499
 • Gem. gasverbruik: 1.648 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.700 kWh
energie-vergelijken-ter-apel

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinfo. Onder andere gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Ter Apel is dat gemiddeld 1.648 m3 en nog eens 2.700 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Inzake contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen loont het om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij alle contracten bekijk je specificaties zoals type energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Ter Apel, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire actie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de onderneming. Onder andere www.delta.nl + www.fenor.nl. Jouw toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ter Apel


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juni 2021 kan ruim €275 opleveren. Maar, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters tref je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: neem een waterbespaarder
 • Advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: het dak isoleren.
 • Praktische tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Ter Apel. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desondanks, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juni 2021 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Ter Apel. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de nieuwe energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste partij. Bijvoorbeeld Vattenfall, NLE of UnitedConsumers. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Via de energievergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.mainenergie.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ter Apel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ter Apel en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ter Apel

Het gros van de maatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Ter Apel. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit Nederland”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Ter Apel vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Westerwolde zien we steeds meer plannen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9560, 9561. Als bewoner van wijk Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten kan je in toenemende mate zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Groningen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Doorzoek informatie over Eneco vergelijken.