Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bourtange

Gemakkelijk energie vergelijken in Bourtange? Met behulp van de energievergelijker tref je overzichtelijk alle verkrijgbare leveranciers als bijvoorbeeld Delta en Energiedirect. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Bourtange de laagste prijs hanteert. Voorts vergaar je via de energievergelijker nuttige info info over thema’s als o.a. gastarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Westerwolde (www.westerwolde.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2021€0,7233
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2021€0,2497
Gemiddeld verbruik: 1.616 m3 en 2.646 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 455,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn de beste energieleveranciers in Bourtange?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Bourtange. Van Delta tot bijvoorbeeld Eneco, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 60 providers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de oplossing. Bekijken welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bourtange is? Voer vlug jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energievergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Bourtange, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van keuzes in onze vergelijker zoekt men eenvoudig een abonnement dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bourtange

 • Vattenfall: Goede overstapbonus
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Duidelijke website
 • Greenchoice: Goede overstapkorting
 • Budget Energie: Scherpe overstapkorting
 • NLE: Online inzicht in verbruik
 • Energiedirect.nl: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Engie: Hoge overstapbonus
 • Oxxio: Exclusieve kortingen
 • Pure energie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Powerpeers: Overzichtelijke contracten
 • Delta: Goede overstapkorting

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juni 2021)

De voorwaarden van organisaties en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Bourtange betreft Enexis. Vervolgens hanteert de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Westerwolde valt in de gasregio 4. Dit houdt in een toeslag van €0,00 per M3.

Facts and figures Bourtange

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Westerwolde
 • Netnummer: 0599
 • Aantal inwoners: 8971
 • Postcodegebied: 9545
 • Veel gezochte wijk: Bellingwolde

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7233
 • Stroomtarief kwh: €0,2497
 • Gem. gasverbruik: 1.616 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.646 kWh
energie-vergelijken-bourtange

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Bourtange is dat gemiddeld 1.616 m3 + 2.646 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Met betrekking tot contracten kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Dikwijls is het slim om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van elk contract check je data m.b.t. type stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Bourtange, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieder gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het bedrijf. Denk aan www.engie.nl + www.anode.nl. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bourtange


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2021 kan tot wel €300 bonus betekenen. Maar, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter vind jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: ventileer kort en bewust
 • Advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktische tip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Bourtange. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2021 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bourtange. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verwerkt je nieuwe maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste maatschappij. Bijv. Energiedirect, Vandebron + HVC. Vervolgens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De aankomende gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.innovaenergie.nl, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Bourtange vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bourtange en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bourtange

Een groot deel van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Bourtange. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de selectie “Groene Energie uit Nederland”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Bourtange vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Westerwolde zien we meerdere stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9545. In wijk Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten kan je soms met financiële bonussen meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Groningen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook Essent vergelijken.