Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Vlagtwedde

Zonder problemen energie vergelijken in Vlagtwedde? Door gebruik te maken van onze website check je snel en simpel alle interessante leveranciers als bijvoorbeeld Essent en Eneco. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Vlagtwedde de laagste prijs hanteert. Daarnaast vind je via de energievergelijker belangrijke informatie over thema’s als bijvoorbeeld de overstapservice en slimme thermostaten. Tevens vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Westerwolde (www.westerwolde.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2021€0,7232
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2021€0,2496
Gemiddeld verbruik: 1.600 m3 en 2.619 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 385,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Vlagtwedde?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Vlagtwedde. Dat loopt uiteen van Vandebron tot aanbieders zoals Essent, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 50 energie aanbieders. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Enexis. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vlagtwedde is? Voer snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! D.m.v onze vergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Vlagtwedde, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Via jouw input in onze vergelijker check je probleemloos een contract dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vlagtwedde

 • Vattenfall: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Goede overstapkorting
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Greenchoice: Scherpe overstapbonus
 • Budget Energie: Goede overstapkorting
 • NLE: Gemakkelijk overstappen
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Engie: Exclusieve kortingen
 • Oxxio: Exclusieve aanbiedingen
 • Pure energie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Powerpeers: Vaste energieprijzen
 • Delta: Altijd bereikbaar

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juni 2021)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Vlagtwedde is Enexis. Ook calculeert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Westerwolde behoort tot gasregio 4. Dat resulteert in een aanvulling van €0,00 per M3.

Informatie over Vlagtwedde

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Westerwolde
 • (Regio) nummer: 0599
 • Bewoners: 8971
 • Postcodegebied: 9541
 • Lokale wijk: Bellingwolde

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7232
 • Stroomtarief kwh: €0,2496
 • Gem. gasverbruik: 1.600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.619 kWh
energie-vergelijken-vlagtwedde

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinformatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Vlagtwedde is het gemiddelde verbruik ong. 1.600 m3 en 2.619 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Wat betreft prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het verstandig om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle erkende energieleveranciers. Bij ieder pakket bekijk je informatie zoals soort stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Vlagtwedde, en de eventuele korting. Kies de partij die past bij jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire kortingsactie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de aanbieder. Denk aan www.pure-energie.nl of natuurlijk www.innovaenergie.nl. De door jou gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Vlagtwedde


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2021 kan tot wel €340 korting realiseren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bieden wij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: neem tochtweringen
 • Bezuinigtip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: kies een slimme thermostaat
 • Advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Vlagtwedde. Zo betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juni 2021 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Vlagtwedde. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je geselecteerde maatschappij de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Powerpeers en ook E-on. Daarnaast neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.greenchoice.nl, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Vlagtwedde vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Vlagtwedde en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Vlagtwedde

Het gros van de organisaties ondersteunen onderhand groene stroom in Vlagtwedde. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Ga dan voor een filter voor “Groen uit Nederland”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Vlagtwedde vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Westerwolde zien we meerdere projectenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9540, 9541. In huizenbezitter in wijk Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten kan je vaak vrij voordelig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Groningen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk details over NLE kosten.