Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Sellingen

Direct energie vergelijken in Sellingen? Middels www.energiehunter.nl vind je snel en simpel alle erkende leveranciers. Je kunt denken aan Pure Energie en Engie. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Sellingen de laagste prijs biedt. Ook vergaar je op deze website handige info over thema’s als o.a. leveranciers en alternatieven voor de CV-ketel. Verder bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Westerwolde (www.westerwolde.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2021€0,7234
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2021€0,2498
Gemiddeld verbruik: 1.632 m3 en 2.673 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle providers bij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 305,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenWat zijn goede energieleveranciers in Sellingen?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sellingen. Van Vandebron tot aan Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags tellen we ruim 45 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sellingen is op dit moment? Voer vlug de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Via de energiehunter vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Sellingen, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij keuzes in de tool checken jullie verrassend eenvoudig een energiecontract dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sellingen

 • Vattenfall: Ook modelcontracten
 • Essent: Tot €50 vriendenvoordeel
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Greenchoice: Handige website
 • Budget Energie: Hoge cashback
 • NLE: Hoge cashback
 • Energiedirect.nl: Online inzicht in verbruik
 • Engie: 100% Nederlandse windenergie
 • Oxxio: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Pure energie: Goede klantenservice
 • Powerpeers: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Delta: Puur Zeeuws Groen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2021)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek. De huidige netbeheerder in Sellingen is Enexis. Ook verwerkt de Gasunie specifieke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door het landelijke transportnet. Gemeente Westerwolde is ingedeeld in gasregio 4. Dat betekent een toeslag van €0,00 per M3.

Stats & Facts Sellingen

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Westerwolde
 • Regionummer: 0599
 • Aantal inwoners: 8971
 • Postcodegebied: 9551
 • Wijk: Bellingwolde

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7234
 • Stroomtarief kwh: €0,2498
 • Gem. gasverbruik: 1.632 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.673 kWh
energie-vergelijken-sellingen

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de basisinformatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Sellingen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.632 m3 en 2.673 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van looptijd kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Veelal is het een goed idee om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle erkende energieleveranciers. Bij ieder pakket zie jij details aangaande oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Sellingen, en de eventuele korting. Kies de organisatie die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie leverancier in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de maatschappij. Denk aan www.greenchoice.nl + www.fenor.nl. De nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sellingen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2021 kan wel €310 bonus betekenen. Daarentegen, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters tref jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktisch advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigadvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Sellingen. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Let op, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2021 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt is de stelregel: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Sellingen. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je toekomstige gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Bedrijven als Vattenfall, GreenChoice en UnitedConsumers. Ook bespreek je de startdatum van het abonnement. Jullie nieuwe energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via deze website tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energiedirect.nl, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sellingen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sellingen en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Sellingen

Een aanzienlijk deel van de leveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Sellingen. Op dit front zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat leveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Sellingen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Westerwolde zijn er allerlei stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9550, 9551. In de buurt van wijk Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Groningen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bezoek ook Vattenfall vergelijken.