Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Vriescheloo

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Vriescheloo? Door gebruik te maken van onze website achterhaal je eenvoudig alle beschikbare aanbieders als o.a. Essent en Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Vriescheloo de laagste prijs hanteert. Verder verzamel je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s zoals energieproblemen en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Westerwolde (www.westerwolde.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2021€0,7291
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2021€0,2054
Gemiddeld verbruik: 1.536 m3 en 2.592 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar tot wel € 315,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappenWelke energieleveranciers zijn er in Vriescheloo?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Vriescheloo. Van Vandebron tot bijvoorbeeld Vattenfall, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik tellen we ruim 60 leveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze tool de oplossing. Ontdekken welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vriescheloo is in juni 2021? Voer hieronderde benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Vriescheloo, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Via keuzes in onze vergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een energieproduct dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vriescheloo

 • Vattenfall: Scherpe welkomstbonus
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Greenchoice: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Budget Energie: Grip op verbruik en de kosten
 • NLE: Eerlijk over groen
 • Energiedirect.nl: Overzichtelijke contracten
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Eigen account
 • Pure energie: Aantrekkelijke cashback
 • Powerpeers: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Delta: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2021)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de prijzen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder in Vriescheloo heet Enexis. Eveneens verwerkt de Gasunie separate tarieven per regio voor het toevoeren van gas door zijn leidingen. Gemeente Westerwolde valt in de gasregio 4. Dit mondt uit in een verhoging van €0,00 per M3.

Feiten en cijfers Vriescheloo

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Westerwolde
 • Regionummer: 0597
 • Inwoners: 8971
 • Hoofdpostcode: 9699
 • Lokale wijk: Bellingwolde

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7291
 • Stroomtarief kwh: €0,2054
 • Gem. gasverbruik: 1.536 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.592 kWh
energie-vergelijken-vriescheloo

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Dit zijn aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Vriescheloo ligt dat gemiddeld op circa 1.536 m3 plus 2.592 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Aangaande contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. In algemene zin is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle interessante aanbieders van energie. Bij ieder abonnement tref je specificaties als type energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Vriescheloo, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende leverancier tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Zoals www.engie.nl en ook www.vastelastenbond.nl. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Vriescheloo


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2021 kan wel €350 voordeel geven. Echter, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.nl vind je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktische tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigadvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktische tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Vriescheloo. Zodanig is de besparing het grootst. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Vaak vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juni 2021 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Vriescheloo. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw betreffende energie-organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies een beschikbare partij. Bijvoorbeeld Vattenfall, Budget Energie of Innova energie. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij Energiehunter.nl tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.vandebron.nl, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage kosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Vriescheloo vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Vriescheloo en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Vriescheloo

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Vriescheloo. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor het filter “Groen uit Nederland”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Vriescheloo vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Westerwolde kennen we verscheidene activiteiten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9699. Wanneer je woont in wijk Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten kan je vaak tegen een gunstig tarief meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Groningen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler voor warm water
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Doorzoek informatie over Powerpeers overstappen.