Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wedde

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Wedde? Via www.energiehunter.nl tref je gemakkelijk alle beschikbare maatschappijen als o.a. Pure Energie & Energiedirect. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Wedde de laagste prijs biedt. Daarbij verzamel je op deze website handige info over thema’s als bijvoorbeeld energiebelastingen en tips om te besparen op energie. Daarnaast verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Westerwolde (www.westerwolde.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2021€0,7290
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2021€0,2053
Gemiddeld verbruik: 1.665 m3 en 2.838 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle organisaties onder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 275,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Wedde?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Wedde. Van NLE tot Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 55 maatschappijen. Deze energieleveranciers gebruiken allen het net van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden! Nieuwsgierig welke energieleveranciers actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wedde is op dit moment? Vul snel de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Middels de energievergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Wedde, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v de keuzevakjes in de tarievenvergelijker detecteert men moeiteloos een product dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wedde

 • Vattenfall: Duidelijke website
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Toon Thermostaat
 • Greenchoice: Hoge welkomstbonus
 • Budget Energie: Exclusieve aanbiedingen
 • NLE: Scherpe overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke cashback
 • Engie: Vaste energieprijzen
 • Oxxio: Aantrekkelijke cashback
 • Pure energie: Hoge korting
 • Powerpeers: Altijd bereikbaar
 • Delta: Scherpe overstapbonus

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juni 2021)

De producten van gas & stroom aanbieders en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Wedde heet Enexis. Vervolgens rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente Westerwolde behoort tot gasregio 4. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,00 per M3.

Informatie over Wedde

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Westerwolde
 • Netnummer: 0597
 • Inwoners: 8971
 • Centrale postcode: 9698
 • Populaire wijk: Bellingwolde

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7290
 • Stroomtarief kwh: €0,2053
 • Gem. gasverbruik: 1.665 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.838 kWh
energie-vergelijken-wedde

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Onder andere omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Wedde bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.665 m3 en 2.838 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een handig overzicht met alle populaire energiebedrijven. Van ieder pakket zoek je specificaties zoals soort stroom/gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Wedde, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante prijsaanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.delta.nl of natuurlijk www.allure-energie.nl. De door jou gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wedde


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2021 kan meer dan €290 voordeel geven. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina bieden wij 5 handige tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigadvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktische tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaartip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Wedde. Zodanig bespaar je het meeste geld. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Normaliter worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juni 2021 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is het principe: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Wedde. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt je gekozen energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Engie, NLE en ook Vrijopnaam. Daarnaast bepaal je de startdatum van het abonnement. Je gekozen energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij onze website bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.fenor.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Wedde vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Wedde en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wedde

Het gros van de energie aanbieders ondersteunen op dit moment groene stroom in Wedde. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen gas/elektra uit Nederland”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Wedde vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Westerwolde bestaan er steeds meer initiatievenmet een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9698. In de buurt van wijk Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten kan je steeds vaker heel gunstig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Groningen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Lees verder alles over Vandebron overstappen.