Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Veelerveen

Gemakkelijk energie vergelijken in Veelerveen? Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl vergelijk je eenvoudig alle relevante energiebedrijven als bijv. Powerpeers & Eneco. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Veelerveen de laagste prijs hanteert. Daarbij vind je op Energiehunter.nl praktische informatie over thema’s zoals gastarieven en zakelijke energie. Tevens komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Westerwolde (www.westerwolde.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2021€0,7237
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2021€0,2501
Gemiddeld verbruik: 1.536 m3 en 2.754 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenin een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 225,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWelke energieleveranciers zijn er in Veelerveen?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Veelerveen. Dit loopt van Budget Energie tot aanbieders zoals Oxxio, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag kun je kiezen uit circa 50 energieleveranciers. Deze werken uitsluitend met het net van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze vergelijker gebruiken. Achterhalen welke energie-organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Veelerveen is in juni 2021? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energietarievenvergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Veelerveen, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! D.m.v jouw input in de Energiehunter detecteer jij verrassend eenvoudig een contract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Veelerveen

 • Vattenfall: Hoge overstapkorting
 • Essent: Online meterstand doorgeven
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Greenchoice: Scherpe korting
 • Budget Energie: Online account
 • NLE: Goede welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Online meterstanden doorgeven
 • Engie: Hoge cashback
 • Oxxio: Overzichtelijke contracten
 • Pure energie: Online inzicht in verbruik
 • Powerpeers: Met praktische energie-bespaartips
 • Delta: Eenvoudig verbruik inzien

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2021)

De condities van maatschappijen en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Veelerveen is Enexis. Eveneens rekent de Gasunie individuele tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar leidingnet. Gemeente Westerwolde valt onder gasregio 4. Dit mondt uit in een toeslag van €0,00 per M3.

Facts and figures Veelerveen

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Westerwolde
 • Regionummer: 0597
 • Bewoners: 8971
 • Postcode: 9566
 • Lokale wijk: Bellingwolde

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7237
 • Stroomtarief kwh: €0,2501
 • Gem. gasverbruik: 1.536 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.754 kWh
energie-vergelijken-veelerveen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Onder andere grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Veelerveen is het gemiddelde verbruik ong. 1.536 m3 en 2.754 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren werken door in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal loont het om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een lijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Van elk abonnement zie jij data aangaande soort energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Veelerveen, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie aanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.energiedirect.nl + www.vrijopnaam.nl. De betreffende energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Veelerveen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juni 2021 kan tot wel €385 besparen. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigtip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Veelerveen. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juni 2021 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Veelerveen. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt je toekomstige gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare partij. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, NLE en Energieflex. Daarna selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie aankomende maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via deze website bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energiedirect.nl, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Veelerveen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Veelerveen en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Veelerveen

Het merendeel van de aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Veelerveen. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies in dat geval het filter “Groen uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Veelerveen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Westerwolde zien we nogal wat stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9566. In de buurt van wijk Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Groningen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Check ook onze Praktische energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Engie vergelijken.