Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Krimpenerwaard

Snel online energie vergelijken in Krimpenerwaard? Door gebruik te maken van deze website tref je moeiteloos alle interessante bedrijven als bijvoorbeeld Powerpeers & Eneco. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Krimpenerwaard de laagste prijs biedt. Verder vind je op Energiehunter.nl waardevolle info over topics als bijv. stroomtarieven en concrete energiebespaartips. Daarnaast geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Krimpenerwaard (www.krimpenerwaard.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,766
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,242
Gemiddeld verbruik: 1.173 m3 en 2.770 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 420,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleverancier kiezen in Krimpenerwaard?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers in Krimpenerwaard. Dit loopt van Delta tot Energiedirect, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 55 energieleveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het net van Stedin. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiehunter testen. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Krimpenerwaard is? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de vergelijkingstool vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Krimpenerwaard, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker zoeken jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Krimpenerwaard

 • Vattenfall: Scherpe overstapkorting
 • Essent: Duidelijke facturen
 • Eneco: Scherpe overstapbonus
 • Greenchoice: Goede welkomstkorting
 • Budget Energie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • NLE: Hoge overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Online inzicht in verbruik
 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • Oxxio: Overzichtelijke contracten
 • Pure energie: Online facturen bekijken
 • Powerpeers: Goede overstapkorting
 • Delta: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de energiekosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Krimpenerwaard heet Stedin. Eveneens verwerkt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het toevoeren van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Krimpenerwaard maakt deel uit van de gasregio 1, 3. Dat betekent een aanvulling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Kerngegevens Krimpenerwaard

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,766
 • Stroomtarief kwh: €0,242
 • Gem. gasverbruik: 1.173 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.770 kWh
energie-vergelijken-krimpenerwaard

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Krimpenerwaard bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.173 m3 en nog eens 2.770 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het een goed idee om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle grote energiebedrijven. Bij ieder pakket tref je info zoals herkomst van stroom en gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Krimpenerwaard, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante aanbieding tegengekomen? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.eneco.nl of www.allure-energie.nl. De gekozen maatschappij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Krimpenerwaard


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €305 bonus betekenen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bekijk je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaartip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktisch advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigtip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Krimpenerwaard. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Krimpenerwaard. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel regelt de toekomstige gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Energiedirect, Vandebron of natuurlijk Huismerk energie. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van Energiehunter.nl tref je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.allure-energie.nl, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Krimpenerwaard vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Krimpenerwaard en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Krimpenerwaard

Een aanzienlijk deel van de leveranciers bieden momenteel groene stroom in Krimpenerwaard. Echter zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan het filter “Groen gas/elektra uit Nederland”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Krimpenerwaard vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Krimpenerwaard bestaan er tegenwoordig steeds meer projectenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2855. In wijk Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven kan je vaak vrij voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Zuid-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check de 5 handige bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk ook GreenChoice tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente