Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Gouderak

Snel online energie vergelijken in Gouderak? Via deze website vind je eenvoudig alle beschikbare energieleveranciers. Je kunt denken aan GreenChoice & Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Gouderak het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens verzamel je op onze website handige informatie over thema’s als bijvoorbeeld de overstapservice en info over de enkele of dubbele meter. Verder vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Krimpenerwaard (www.krimpenerwaard.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,7683
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,2125
Gemiddeld verbruik: 1.104 m3 en 2.770 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 290,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Welke energieleveranciers zijn er in Gouderak?

We zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Gouderak. Dit loopt van Budget Energie tot en met Engie, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 55 leveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Stedin. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiehunter testen. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gouderak is op dit moment? Voer moeiteloos de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze prijzencheck vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Gouderak, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties maken in de vergelijkingstool achterhalen jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Gouderak

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Scherpe welkomstkorting
 • Greenchoice: Altijd scherpe acties
 • Budget Energie: Eigen account
 • NLE: Altijd bereikbaar
 • Energiedirect.nl: Scherpe welkomstbonus
 • Engie: Scherpe overstapbonus
 • Oxxio: Exclusieve aanbiedingen
 • Pure energie: Hoge overstapbonus
 • Powerpeers: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Delta: Goede cashback

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen december 2023)

De producten van organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Gouderak heet Stedin. Daarnaast heeft de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transporteren van het gas door zijn leidingen. Gemeente Krimpenerwaard valt onder gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Kerngegevens Gouderak

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Krimpenerwaard
 • Regionummer: 0182
 • Aantal bewoners: 54653
 • Postcodegebied: 2831
 • Populaire wijk: Lekkerkerk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7683
 • Stroomtarief kwh: €0,2125
 • Gem. gasverbruik: 1.104 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.770 kWh
energie-vergelijken-gouderak

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Gouderak bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.104 m3 + 2.770 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van abonnementen zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Vaak is het een goed idee om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement zie je data aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Gouderak, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie kortingsactie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. O.a. www.essent.nl of natuurlijk www.qwint.nl. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Gouderak


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in december 2023 kan in sommige gevallen wel €375 bonus betekenen. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.nl bekijk je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bezuinigtip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktisch advies 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigadvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Praktische tip 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Gouderak. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Vaak worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En soms krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in de basis: langlopende contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Gouderak. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt je gekozen energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste energieaanbieder. Denk aan Vattenfall, Delta en Fenor. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Middels de energievergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.budgetenergie.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Gouderak vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Gouderak en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Gouderak

Een aanzienlijk deel van de bedrijven bieden ondertussen groene stroom in Gouderak. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Gouderak vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Krimpenerwaard zijn er meerdere activiteiten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2830, 2831. In en rondom wijk Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven kan je meer en meer zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Check ook Energiedirect prijzen.